Welkom in onze gemeente. Op deze pagina vindt u handige informatie die u kunnen helpen bij een aantal zaken. Via de homepagina vindt u nog meer informatie.

Afval

Wij werken met gedifferentieerde tarieven voor afval. De afvalstoffenheffing bestaat uit twee delen: een vast tarief en een variabel tarief. Het vaste tarief is voor de inzameling en verwerking van al het afval, behalve het restafval. Cyclus(externe link) is de uitvoerende organisatie die het afval ophaalt en verwerkt. Op de afvalkalender(externe link) kunt u precies zien wanneer welk afval wordt opgehaald. Grof huishoudelijk afval kunt u inleveren bij de Milieustraat, Ampèrestraat 4 in Nieuwveen (op bedrijventerrein Schoterhoek II).

Omgevingsloket

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket online(externe link). Kijk voor meer informatie over bouwen, verbouwen en alles wat daarmee te maken heeft op de pagina 'Omgevingsvergunning'

Melding openbare ruimte

Wilt u een melding doorgeven over de openbare ruimte zoals losliggende stoeptegels, straatverlichting of onkruid en snoeien dan kunt u dit doorgeven via verbeterdebuurt.nl(externe link). Voor urgente meldingen over de openbare ruimte kunt u buiten de openingstijden bellen naar 0172 - 521188. 

Buurt WhatsAppgroep

In verschillende dorpen en wijken werken inwoners met een 'Buurt WhatsAppgroep'. Zo kunt u met elkaar de omgeving een stuk veiliger maken door elkaar op de hoogte te stellen van situaties en via de sociale controle. Vraag in jouw nieuwe buurt of ze een WhatsAppgroep hebben of meldt u aan via Buurt WhatsAppgroep(externe link).

Zorg, hulp en inkomen

Heeft u of uw dierbare hulp nodig op het gebied van zorg, inkomen (schulden), vervoer of bijvoorbeeld passend onderwijs? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Zorg, hulp en inkomen.

Contact & Openingstijden

Wilt u langskomen? Maak dan een afspraak(externe link). Ook het ophalen van eerder aangevraagde documenten (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) kan alleen op afspraak. Bel naar 14 0172 (geen netnummer nodig) of vanuit het buitenland +31 172 521100. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Het gemeentehuis in Nieuwveen is open op maandag t/m woensdag 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur.

Klant Contact Centrum
Teylersplein 1
2441 LE Nieuwveen

Dorpsraden

Er zijn op dit moment zeven actieve dorpsraden. Alle dorpsraden zijn verenigingen met leden. Dorpsraden zijn de ogen en de oren van hun dorpskernen. Uitgangspunt is het algemeen belang in de dorpskern.

Jaarlijkse belastingen

De gemeentelijke belastingen worden geheven door SVHW(externe link).

Nieuwkoop Nieuws

Nieuwkoop Nieuws is ons tweewekelijkse communicatieblad dat in de oneven weken huis-aan-huis bezorgd wordt. In Nieuwkoop Nieuws vindt u, naast een verkorte weergave van de officiële bekendmakingen, allerlei informatie van en voor inwoners. Wilt u Nieuwkoop Nieuws digitaal ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden.

Ontdek Nieuwkoop

Wilt u meer weten over wat er allemaal te doen is in onze gemeente en wat onze gemeente zo mooi maakt? Kijk dan op de website van Ontdek Nieuwkoop(externe link).

Duurzaam Nieuwkoop

Duurzaamheid is overal en wordt steeds belangrijker. Op duurzaam-nieuwkoop.nl (externe link)leest u wat wij als gemeente doen aan duurzaamheid en vindt u een handig overzicht van projecten, subsidies en regelingen. Hier doet u ook inspiratie op voor uzelf. Lees de tips, informatie en verhalen. Laat u informeren over wat andere woningeigenaren en ondernemers doen of woon een bijeenkomst bij. Elke maatregel is er één - met elkaar krijgen we het voor elkaar! U doet toch ook mee?

Heeft u gevonden wat u zocht?