Vast en variabel tarief   

De afvalstoffenheffing uit twee delen: een vast tarief en een variabel tarief. Het vaste tarief is voor de inzameling en verwerking van al het afval, behalve het restafval. Het woord zegt het al, dit tarief staat vast. Er is wel onderscheid gemaakt in eenpersoons- en meerpersoonshuishoudens. Het variabele tarief is afhankelijk van het aantal keer dat u uw restafval aanbiedt. Uw minicontainer of afvalpas heeft een chip waarmee de ledigingen worden geregistreerd. 

  • Vastrecht éénpersoons-huishouden € 211,80
  • Vastrecht meerpersoons-huishouden € 300,84
  • Variabele kosten per keer 140 liter restcontainer € 4,39
  • Variabele kosten per keer 240 liter restcontainer € 7,71
  • Inworp verzamelcontainer € 1,66

Meer informatie over de tarieven van de afvalstoffenheffing vindt u op de website van SVHW

Restafvalteller   

Benieuwd hoeveel keer u restafval heeft aangeboden en de momenten waarop u dat gedaan heeft? Ga dan via ‘Mijn SVHW’ naar ‘Mijn Aanslagen’ en kijk bij ‘Mijn restafvalteller’. 

Minimuminkomen  

Heeft u een minimuminkomen en geen vermogen? Dan heeft u mogelijk recht op kwijtschelding van een deel van de afvalstoffenheffing. Denkt u dat u hiervoor in aanmerking komt? Vraag dan kwijtschelding aan bij het  SVHW of bel naar 0186 57 72 22.   

Vragen? 

Heeft u vragen over de aanslag? Neem dan contact op met het SVHW door te bellen naar: 0186 57 72 22 of naar 0800 020 08 73.  

Heeft u gevonden wat u zocht?