In oktober 2022 worden een aantal graven op de algemene begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar geruimd. Dit zijn algemene graven, waarvoor een grafrust geldt van minimaal tien jaar. We halen de graven weg om ruimte te maken voor nieuwe graven. Bij het ruimen van de graven worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf herbegraven.

Neem contact op

Het betreft de graven in vak XVI nummers 1 tot en met 64 met uitzondering van de kindergraven. De belanghebbenden van deze graven zijn zoveel mogelijk per brief geïnformeerd. Ook plaatsen wij bordjes op alle graven om belanghebbenden te informeren. Door verhuizingen, overlijden en/of adreswijzigingen van de rechthebbenden van de graven kloppen onze gegevens niet altijd. Toen deze graven uitgegeven werden (in de jaren 70 en 80), werd er nog niet gewerkt met BSN nummers. Daarom kunnen wij de gegevens niet controleren en klopt dit soms niet of zijn er helemaal geen rechthebbenden (meer) bekend. Belanghebbende kunnen contact opnemen met de beheerder via 14 0172 of info@nieuwkoop.nl

Hoe gaat de ruiming in zijn werk?

Een gespecialiseerd bedrijf voert de ruiming uit. Tijdens de ruiming worden de stoffelijke resten uit het graf overgebracht naar het verzamelgraf. We houden ons bij de ruiming aan de handleiding opgraven en ruimen van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, die opgesteld is om een respectvolle ruiming te realiseren. Nabestaanden mogen de gedenktekens houden en hebben de mogelijkheid om deze op te halen.