Als uw kind levenloos is geboren, kunt u uw kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kind is geboren. Ook maakt het niet uit hoe lang geleden de geboorte heeft plaatsgevonden. Door deze registratie wordt uw kind zichtbaar op een uittreksel uit de BRP en als u inlogt op MijnOverheid.nl.(externe link) Andere overheidsinstanties ontvangen geen gegevens over de registratie van een levenloos geboren kind.

Voorwaarden registratie

  • u woont in gemeente Nieuwkoop
  • er moet een akte van geboorte (levenloos) zijn opgemaakt
  • u kunt alleen een verzoek voor u zelf doen, niet voor de andere ouder

Op www.rijksoverheid.nl(externe link) kunt u door het beantwoorden van maximaal vier korte vragen zien wat u moet doen om uw levenloos geboren kind te registreren in de BRP.

Voor de registratie van een levenloos geboren kind kunt u online een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum (KCC).

Afspraak maken(externe link)

Meenemen

  • geldig identiteitsbewijs
  • de akte van geboorte (levenloos)
  • het ingevulde aanvraagformulier

Akte

Heeft u geen akte en is het kind levenloos geboren in gemeente Nieuwkoop? Maakt u dan een afspraak voor het opmaken van akte van geboorte (levenloos). U neemt documenten mee waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren. Dit kan een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige zijn, maar eventueel ook een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met afdeling burgerzaken op het telefoonnummer: 14 0172 of stuur een email naar info@nieuwkoop.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?