Het is voor u als ouder verdrietig als uw kind levenloos is geboren. Een erkenning van het bestaan van uw kind kan u hopelijk helpen bij de verwerking van dit verlies. Dit doen we door het officieel registeren van uw kind in de Basis Registratie Personen (BRP).

  Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kind is geboren. Ook maakt het niet uit hoe lang geleden de geboorte heeft plaatsgevonden. Door deze registratie wordt uw kind zichtbaar op een uittreksel uit de BRP en als u inlogt op MijnOverheid.nl. Andere overheidsinstanties ontvangen geen gegevens over de registratie van een levenloos geboren kind.

  Voorwaarden

  • u woont in gemeente Nieuwkoop
  • er moet een akte van geboorte (levenloos) zijn opgemaakt
  • u kunt alleen een verzoek voor u zelf doen, niet voor de andere ouder

  Afspraak maken

  Om u goed te kunnen helpen tijdens dit proces raden wij u aan om contact op te nemen met Burgerzaken zodat wij kunnen nagaan wat er in uw situatie nodig is.

  Afspraak maken

  Meenemen

  • geldig identiteitsbewijs
  • de akte van geboorte (levenloos)
  • het ingevulde aanvraagformulier

  Akte

  Heeft u geen akte en is het kind levenloos geboren in gemeente Nieuwkoop? Maakt u dan een afspraak voor het opmaken van akte van geboorte (levenloos). U neemt documenten mee waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren. Dit kan een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige zijn, maar eventueel ook een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie.

  Op www.rijksoverheid.nl kunt u door het beantwoorden van maximaal vier korte vragen zien wat u moet doen om uw levenloos geboren kind te registreren in de BRP.

  Meer informatie

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met afdeling burgerzaken 14 0172 of stuur een email naar info@nieuwkoop.nl.

  Heeft u gevonden wat u zocht?