Voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden zijn beleidsregels opgesteld. U kunt deze regels onderaan deze pagina inzien. 

Voldoet u aan de voorwaarden, dan is een melding voldoende. U doet de melding minimaal drie weken voor het plaatsen van de borden.

Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan vraagt u een vergunning aan. U doet dit minimaal acht weken voor het plaatsen van de borden.

Melding reclameborden

Vergunning reclameborden

Voor de behandeling van een aanvraag voor een vergunning betaalt u kosten. Kijkt u hiervoor op overheid.nl(externe link).

Spandoeken

Voor het ophangen van een spandoek heeft u geen vergunning nodig. De brandweer geeft onderstaande veiligheidsvoorschriften voor het ophangen van een spandoek:

  • Bereikbaarheid voor diverse hulpdiensten: Een spandoek dat over de weg is gespannen is (op toegangswegen en calamiteitenroutes op het evenemententerrein) minimaal 3,50 meter breed en hangt op een hoogte van 4,20 meter.
  • Uitgangen en vluchtroutes: De tuien van spandoeken zijn zodanig aangebracht dat de vluchtwegen en uitgangen hierdoor niet worden belemmerd.
  • Materialen: Spandoeken en reclame uitingen worden vrijgehouden van spots en andere warm wordende apparatuur.

Heeft u gevonden wat u zocht?