De Geerweg bij Langeraar is toe aan groot onderhoud en wordt verkeersveiliger gemaakt. We vervangen de asfaltdeklaag van zowel de rijweg als het fietspad en voeren onderhoud uit aan de brug in de Geerweg. Samen met de klankbordgroep van de Geerweg bereiden we deze werkzaamheden voor. 

Vanaf 16 januari voeren we een proef uit op de Geerweg met wegversmallingen/chicanes. Dit is door bewoners en de klankbordgroep aangedragen als oplossing voor verkeer dat te hard rijdt op de Geerweg. We plaatsen tijdelijke wegversmallingen. Op deze manier testen we hoe de doorstroming is, of de snelheid lager wordt en wat voor effect dit heeft op de omgeving.  

Enquête 

Graag horen we hoe weggebruikers en bewoners over de wegversmallingen/chicanes denken. Via de BouwApp is een korte enquête in te vullen. Aan het einde van de proef verzamelen we alle informatie; de snelheidsmetingen, de reacties via de BouwApp en het gesprek met de klankbordgroep. Samen met de klankbordgroep nemen we de beslissing of we de wegversmallingen/chicanes definitief plaatsen. 

BouwApp 

Via de BouwApp kunt u een reactie geven op de wegversmallingen/chicanes in de Geerweg. Ook leest u hier de laatste stand van zaken en straks, tijdens de uitvoering, kunt u de werkzaamheden volgen: 

-    Download de BouwApp gratis in de Playstore van Google of Appstore van Apple.   

-    Zoek het project op: Geerweg. 

-    Voeg het project toe aan uw favorieten. Vanaf nu krijgt u een melding als we een update plaatsen. 

U kunt het project ook op internet vinden via www.debouw.app(externe link)