Nieuwkoop als werkgever

Kom je ook werken bij een gemeente waar de kernwaarden Lef, Doelgericht en Dichtbij zijn? Bij de gemeente Nieuwkoop krijg je de kans om ervaring op te doen, te proberen, te leren én jouw unieke loopbaanpad te bewandelen. Samen klaren we de klus. We zijn groot genoeg om mooie projecten te realiseren en klein genoeg om als medewerker (veelal) van A tot en met Z betrokken te zijn en te blijven. We denken in oplossingen, niet in hokjes. Heb je een goed initiatief? Kom maar op. Wij kijken gericht wat wij voor onze inwoners en bedrijven kunnen doen. Wat wel kan en haalbaar is. Oplossingsgericht en innovatief.

Zinvol werk

Met onze werkzaamheden lever je een zinvolle bijdrage aan Nieuwkoop. Het resultaat van jouw werk is tastbaar, nuttig en draagt direct of indirect bij aan de maatschappij. Of je je nu bezighoudt met het bieden van goede hulp aan inwoners,  een bijdrage levert aan het verbeteren van de leefomgeving door het aanleggen en onderhouden van het groen in een woonwijk of ervoor zorgt dat de financiën van de gemeente op orde zijn. Wat je ook doet, je werk is zinvol.

Wat biedt Nieuwkoop?

Je salaris is natuurlijk belangrijk. Daarom zijn we hier heel open over. In de vacature zie je wat je kunt verdienen. Je exacte salaris sluit aan bij de schaal waarin je functie is ingedeeld. Daarnaast wegen we je opleidingsniveau, relevante werkervaring en de zwaarte van je functie mee. Dit allemaal volgens de cao voor gemeenten. En wist je dat we ook een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden hebben? Hieronder lees je er alles over.

Individueel Keuzebudget (IKB)

Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je maandsalaris (peildatum 2022). Hiermee kun je zelf bepalen hoe en wanneer je dit bedrag besteedt.

Je kunt je IKB inzetten voor een of meer van de volgende doelen:

  • Vakantie-uren bijkopen.
  • Extra inkomen door uitbetaling van (een deel van) het IKB.
  • Financiering van een opleiding die niet door ons vergoed wordt.
  • Contributie van een vakbond.

Werken wanneer en waar je wilt

Fulltime werken betekent 36 uur per week werken aan een beter Nieuwkoop. Je krijgt de vrijheid om die uren voor een belangrijk deel zelf in te delen. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we de mogelijkheden. Dit is uiteraard afhankelijk van de functie die je uitvoert.

Het algemene uitgangspunt is dat je werkt op de plek waar jij tot de beste resultaten komt. We gaan er hierbij van uit dat je minimaal 50% van je werktijd op kantoor bent voor onder andere overleg met je collega’s. Afhankelijk van waar je werkt, ontvang je per dag een vergoeding woon/werk verkeer of een thuiswerkvergoeding. In de meeste gevallen ontvang je een laptop en mobiele telefoon.

Werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling

Jouw ontwikkeling en werkgeluk vinden wij belangrijk. Samen met je leidinggevende bespreek je periodiek hoe het gaat en wat je ambities, ontwikkelpunten en leerwensen zijn.  Wat betekent werkgeluk voor jou? Wat zorgt voor werkgeluk? En kunnen we je hierin ondersteunen? We dagen je uit om nieuwe werkzaamheden op te pakken en jezelf uit te dagen. Waar mogelijk faciliteren wij jou om jezelf verder te ontwikkelen.

Werkgeluk betekent ook voor onze (nieuwe) collega’s een goede start bij de gemeente. In de wervingsprocedure bespreken we graag wat voor jou werkt en hoe we jou hierbij het beste kunnen ondersteunen.

Tegemoetkoming ziektekostenverzekering

Je ontvangt een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering. Hierbij maakt het niet uit waar je verzekerd bent. Dat kan dus ook een zorgverzekeraar zijn die geen deel uitmaakt van het collectieve zorgverzekeringscontract.

Via de VNG hebben we een collectief zorgverzekeringscontract bij IZA, CZ en Menzis. Sluit je als werknemer van gemeente Nieuwkoop bij een van deze verzekeraars een aanvullende zorgverzekering af? Dan krijg je hierover collectiviteitskorting.

Pensioenregeling

Als medewerker van gemeente Nieuwkoop bouw je pensioen op via het ABP. 70% van de premie betaalt de gemeente. Zelf betaal je 30%. Het pensioen van ABP waaraan je deelneemt, bied je keuzes. Denk aan: eerder stoppen met werken, parttime pensioen of het verhogen van je uitkering door het uitruilen van nabestaandenpensioen.

Overige regelingen

Naast bovengenoemde zijn er diverse regelingen die de medewerker, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kunt gebruiken om werk en privé in balans te houden. Zo hebben wij bijvoorbeeld, als je aan de voorwaarden voldoet, een regeling voor betaald ouderschapsverlof en krijg je de mogelijkheid voor verlofsparen.