Nieuwbouw zwembad

Op 23 februari 2022 heeft de raad besloten om het nieuwe binnenzwembad te bouwen op het terrein van voetbalvereniging S.V. Nieuwkoop. Aan deze beslissing ging een intensief traject vooraf. In deze tijd is onder andere onderzoek gedaan naar drie mogelijke locaties voor het nieuwe zwembad. De eerste mogelijkheid was het bouwen van een nieuw zwembad op de huidige ligweide van zwembad De Wel aan de Julianalaan in Nieuwkoop. Een andere mogelijkheid betrof de bouw van een nieuw zwembad op een deel van de ligweide van zwembad Aarweide. Hierbij werden buiten- en binnenbad gecombineerd. Via denkmee.nieuwkoop.nl dachten ruim 250 inwoners met ons mee. Uiteindelijk is gekozen voor de derde locatie, bouw van het nieuwe zwembad op het terrein van S.V. Nieuwkoop. Het nieuwe zwembad komt op veld 2. Dit is het veld direct naast Maas. Op de huidige locatie van zwembad De Wel worden op termijn huizen gebouwd. Zwembad Aarweide blijft het buitenzwembad in onze gemeente.  

Ontwerpfase

Olco advies en management b.v. gaat de ontwerpfase van het nieuw te bouwen zwembad leiden. Olco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. Zij hebben veel ervaring met het projectmanagement van nieuwe zwembaden en de directievoering. Donderdag 16 november 2023 tekenden wethouder Tom de Kleer en Mark Westra, directeur van Olco, het contract. 

Meedenken

28 februari en 5 maart 2024 waren er bijeenkomsten voor inwoners. Zij konden meedenken over en hun wensen aangeven voor het nieuwe zwembad. 

Planning

In juli 2024 wordt een architect geselecteerd. Daarna start de ontwerpfase. Als alles volgens planning verloopt kan er in 2027 gezwommen worden in het nieuwe zwembad. 

De locatie voor het nieuwe zwembad is veld 2 van SV Nieuwkoop aan de Ladderhaak in Nieuwkoop. Beeld: FARO Architectuur, Stedenbouw en Engineering