Ter Aar verdient een vitaal Dorpshart. Daarom gaan we aan de slag om het centrum van Ter Aar toekomstbestendig te maken. Dit doen we door het centrum te herontwikkelen. Dat doen we niet alleen. We hebben Kavel Vastgoed geselecteerd als ontwikkelpartner. Samen met inwoners en ondernemers werken we de komende tijd aan een plan voor het Dorpshart Ter Aar.

Op weg naar een masterplan

Het doel is om in de komende maanden een masterplan te maken voor het Dorpshart Ter Aar. In het masterplan staan vier ambities centraal:

  • In het Dorpshart kan iedereen aangenaam verblijven.
  • Het Dorpshart krijgt een aantrekkelijke uitstraling.
  • In het Dorpshart is er een mix van functies, waaronder woningen, winkels, horeca en recreatie.
  • Het Dorpshart is goed bereikbaar.

In het masterplan komt dus te staan waar winkels komen, waar extra woningen kunnen, hoe de buitenruimte eruit komt te zien en hoe iedereen het Dorpshart kan bereiken. Als het plan haalbaar blijkt, kunnen we vervolgens aan de slag met de uitvoering.

Denk mee en geef uw mening! 

We gaan voor een plan waarin iedereen uit Ter Aar zich kan herkennen. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen kan meedenken. Hiervoor nodigen we u dan ook van harte uit! De afgelopen tijd hebben we al twee bijeenkomsten georganiseerd. Eén voor de ondernemers en één voor de bewoners en direct omwonenden van het Dorpshart. Hier konden zij al een eerste reactie geven op de opgestelde visie. Deze visie is een eerste droombeeld waarvandaan we verder werken en gaan onderzoeken in hoeverre de visie haalbaar is. De komende weken gaan we verder het gesprek aan. Dat doen we via denkmee.nieuwkoop.nl en we gaan het Dorpshart in om mensen te interviewen. We horen dan graag uw mening over het Dorpshart!

Kalender

  • 22 november tot 6 december: Denk online mee via denkmee.nieuwkoop.nl
  • Woensdagmiddag 30 november: We staan van 14.00 tot 16.00 uur op straat in het Dorpshart om met u in gesprek te gaan!
  • Vrijdagmiddag en avond 2 december: We staan van 16.00 tot 19.00 uur op straat in het Dorpshart om met u in gesprek te gaan!

Op de hoogte blijven?

Om informatie te ontvangen over de ontwikkelingen van het masterplan voor het Dorpshart, kunt u zich aanmelden op de pagina www.nieuwkoop.nl/dorpshartteraar.