Wanneer u een evenement organiseert heeft u meestal een evenementenvergunning nodig. In het evenementenbeleid kunt u nagaan of u een vergunning voor uw evenement of activiteit nodig heeft. Een evenement is een openbare activiteit. Een feest voor alleen genodigden is geen evenement. Wanneer u hierbij een tent plaatst (geen partytent) of het feest in een gebouw houdt wat hier niet voor bestemd is en/of hierbij muziek laat horen, dan kan het zijn dat u daarvoor toestemming aan moet vragen. Neemt u in dat geval contact op met de gemeente.

Bij de aanvraag van een evenement moet altijd al een veiligheidsplan en/of draaiboek aangeleverd worden. Voor informatie over corona kunt u terecht op www.rijksoverheid.nl

Kosten

Voor de behandeling van een aanvraag kunnen kosten berekend worden. Kijkt u hiervoor in de legesverordening.

De vergunning  vraagt u schriftelijk aan, in ieder geval dertien weken voordat het evenement begint. U kunt onderstaand formulier (pdf) printen, invullen en ondertekenen. U stuurt het formulier per post naar de gemeente. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0172. Soms wordt er in het aanvraagformulier aangegeven dat u een aanvullende melding of aanvraag moet doen.

Op de website van veiligheidsregio Hollands Midden kunt u nalezen aan welke eisen plattegronden en tekeningen bij een aanvraag voor een evenementenvergunning moeten voldoen.

Meerjarige vergunning

Wilt u volgend jaar weer gebruik maken van uw meerjarige vergunning dan geeft u dit vóór 1 november schriftelijk aan de gemeente door. Neemt u hiervoor contact op via info@nieuwkoop.nl. 

Gebruik maken van de openbare weg

Heeft u voor uw evenement geen vergunning nodig maar maakt u wel gebruik van de openbare weg? Dan meldt u dit.

Melding gebruik openbare weg

Toertocht of wedstrijd organiseren door de gemeente

Organiseert u een toertocht of wedstrijd die niet start of eindigt in Nieuwkoop, maar hier wel doorheen gaat, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. U kunt dit aanvragen met uw DigiD.

Wedstrijd of toertocht door de gemeente aanvragen

Alcohol schenken tijdens evenement

Wilt u tijdens het evenement alcohol schenken dan heeft u hier toestemming voor nodig. U kunt deze toestemming online of schriftelijk aanvragen. Bij de aanvraag voegt u het identiteitsbewijs van de leidinggevende(n) toe.

Toestemming aanvragen

Heeft u gevonden wat u zocht?