Wanneer u een evenement organiseert heeft u meestal een evenementenvergunning nodig. Een evenement is een openbare activiteit. Een feest voor alleen genodigden is geen evenement. U kunt een vergunningcheck doen via de blauwe knop ‘Online vergunning aanvragen’.

Wanneer u bij een feest voor genodigden een tent plaatst (geen partytent) of het feest in een gebouw houdt wat hier niet voor bestemd is en/of u laat hierbij muziek horen, dan kan het zijn dat u daarvoor toestemming aan moet vragen. Neemt u in dat geval contact op met de gemeente. 

Bij de aanvraag van een evenement moet een veiligheidsplan, programma en/of draaiboek aangeleverd worden.  

Kosten

Voor de behandeling van een aanvraag kunnen kosten berekend worden. Kijkt u hiervoor in de legesverordening(externe link).

Aanvragen vergunning

De vergunning  vraagt u aan in ieder geval dertien weken voordat het evenement begint, maar liever eerder.

Online vergunning aanvragen(externe link)

Het aanvraagproces is iets gewijzigd. U komt nu op een webpagina. Op deze webpagina maakt u een account aan, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Hier kunt u al uw evenementenaanvragen beheren, tot u de aanvraag heeft ingediend.  De aanvraag blijft exact twee maanden in concept beschikbaar. Dien uw aanvraag daarom binnen twee maanden na de aanmaak hiervan in.

Op de webpagina beantwoord u een aantal vragen, waarna naar aanleiding van uw antwoorden wordt aangegeven of u een aanvullende melding of aanvraag moet doen. U kunt de aanvraag tijdelijk pauzeren en later verder gaan met invullen. Bij de aanvraag moeten verplicht een aantal bijlagen worden gevoegd.

Onder aan de pagina staat een format plattegrondtekening bij evenementen, waar u kunt nalezen aan welke eisen plattegronden en tekeningen bij een aanvraag voor een evenementenvergunning moeten voldoen.

Uitleg over en sjablonen voor andere bijlagen vindt u op deze pagina. U kunt deze opslaan in uw eigen omgeving.

Meerjarige vergunning

Wilt u volgend jaar weer gebruik maken van uw meerjarige vergunning dan geeft u dit vóór 1 november aan de gemeente door.

Het aanvraagproces is iets gewijzigd. U komt nu op een webpagina. Op deze webpagina maakt u een account aan, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Hier kunt u al uw evenementenaanvragen beheren, tot u de aanvraag heeft ingediend. De aanvraag blijft exact twee maanden in concept beschikbaar. Dien uw aanvraag daarom binnen twee maanden na de aanmaak hiervan in.

Op de webpagina beantwoord u een aantal vragen, waarna naar aanleiding van uw antwoorden wordt aangegeven of u een aanvullende melding of aanvraag moet doen. U kunt de aanvraag tijdelijk pauzeren en later verder gaan met invullen. Bij de aanvraag moeten verplicht een aantal bijlagen worden gevoegd.

Online doorgeven meerjarige vergunning(externe link)

Gebruik maken van de openbare weg

Heeft u voor uw evenement geen vergunning nodig maar maakt u wel gebruik van de openbare weg? Dan is de uitkomt dat u dit moet melden.

Melding gebruik openbare weg

Toertocht of wedstrijd organiseren door de gemeente

Organiseert u een toertocht of wedstrijd die niet start of eindigt in Nieuwkoop, maar hier wel doorheen gaat, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. U kunt dit aanvragen met uw DigiD.

Wedstrijd of toertocht door de gemeente aanvragen

Alcohol schenken tijdens evenement

Wilt u tijdens het evenement alcohol schenken dan heeft u hiervoor toestemming nodig. U vult de gegevens in bij de aanvraag voor het evenement. Bij de aanvraag voegt u het identiteitsbewijs van de leidinggevende(n) toe.

Heeft u gevonden wat u zocht?