Het is zo ver, het moment waar we op hebben gewacht! Geef voor maandag 5 september de uiteindelijke hoogte van de zonnebloem door via duurzaam@nieuwkoop.nl met als onderwerp #ZonnebloemNieuwkoop. Vermeld daarbij uw naam en adres. Stuur ook een foto en/of filmpje mee van uw zonnebloem waarbij te zien is dat u de zonnebloem opmeet.  

Let op! Alleen de lengte van de steel telt. Meten kunt u bijvoorbeeld doen door langs de steel een lat te leggen (dat kan ook als de zonnebloem is omgevallen) en er een meetlint langs te leggen. Laat duidelijk de hele steel zien en zorg dat de lengte leesbaar is.  

Bij twee winnaars met dezelfde hoogte telt ook de diameter (van de steel), waarbij de hoogste diameter wint. Meet nauwkeurig. De 6 grootste zonnebloemen komen we persoonlijk bij u nameten. In de week van 5 september ontvangen deze 6 deelnemers de datum van het nameten.  

Wat kunt u winnen? 

De winnaars 1 tot en met 6 winnen het ‘duurzaam tuinieren’ en ‘duurzaam tuinieren voor kinderen’ boek van Anne Wieggers. Voor de nummers 1, 2 en 3 is ook nog een andere, mooie prijs weggelegd. De winnaars maken we uiterlijk eind september bekend.