Heeft u een groen paradijs(je)? Dan is het tijd om mee te doen aan ‘De Groenste Tuin’ verkiezing in de maand september. Of u nou een weelderige tuin of een fleurig balkon heeft, deze verkiezing is voor alle groenliefhebbers in onze gemeente!

Hoe doet u mee?

Tot en met 30 september kunt u uw groene paradijs(je) inschrijven. Vul het inschrijfformulier in. Vergeet niet om drie foto’s van uw mooie tuin of balkon toe te voegen. Vertel ook waarom juist uw plek de groenste is.

Beoordeling

De grootte van uw tuin of balkon is niet belangrijk. De volgende punten zijn dat wel: de hoeveelheid groen, de verschillende soorten bloemen en planten en hoe u omgaat met (regen)water. Ook telt mee of vogels, insecten en andere dieren uw tuin graag bezoeken én wat u verder doet voor een klimaatvriendelijke omgeving.

Leuke prijzen!

De trotse winnaar van ‘De Groenste Tuin’ verkiezing ontvangt niet alleen de felbegeerde titel van De Groenste Tuin van Nieuwkoop, maar ook een prachtige prijs die uw tuin of balkon nog groener maakt. Daarnaast zijn er ook leuke prijzen voor de tweede en derde plaats.

  • 1e prijs: de Nationale Tuinbon van. € 100, egelhuis, insectenhotel, vogelvoederhuis en een groot vogelvoerpakket.
  • 2e prijs: de Nationale Tuinbon van € 75, insectenhotel, vogelvoederhuis, vogelvoer en een medium vogelvoerpakket.
  • 3e prijs: de Nationale Tuinbon van € 50, vogelvoederhuis en een klein vogelvoerpakket.

In oktober maken wij via onze kanalen de winnaars bekend. Zij krijgen ook persoonlijk bericht.

Doe mee aan ‘De Groenste Tuin’ verkiezing en laat de schoonheid van uw plek zien.

We kijken uit naar uw groene tuin of balkon!

Profiteer van groen

Een groene tuin of balkon biedt veel voordelen die u niet mag missen. Het zorgt voor een oase van rust en ontspanning, wat goed is voor uw gezondheid. U kunt er genieten van frisse lucht, het gezang van vogels en de geur van bloemen. Tijdens hitte is het er ook een stuk koeler. Verder maakt u bijen, vlinders en andere insecten en dieren blij. Deze waardevolle gasten zijn niet alleen een feest voor het oog, maar helpen ook mee aan een bloeiende tuin.