Werk en uitkering

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de werkzaamheden op het gebied van werk en uitkering uit voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Heeft u geen werk meer of te weinig inkomen uit uw werk om rond te komen? Dan kunt u zich melden op het Serviceplein in Alphen aan den Rijn. Zij kijken dan met u welke mogelijkheden er zijn om weer aan het werk te gaan of uw werkzaamheden uit te breiden. Het Serviceplein maakt daarbij gebruik van de dienstverlening van Rijnvicus om u hierin te begeleiden. 

Rijnvicus – wegen naar werk

Wanneer het u zelf niet lukt om werk te vinden dan kan Rijnvicus wellicht helpen. Rijnvicus begeleid met name mensen met een uitkering. Zij helpen u bij uw zoektocht naar een passende baan. Een baan die past bij uw kwaliteiten en die zekerheid biedt. Ook bieden zij trainingen aan op het gebied van bijvoorbeeld netwerken en solliciteren. Bekijk deze animatie waarin Rijnvicus uitlegt welke route u aflegt vanaf het moment dat u bij Rijnvicus binnenkomt tot die leuke baan. Meer informatie staat op de website van Rijnvicus

Helpdesk geldzaken

Gebeurtenissen in uw leven kunnen er voor zorgen dat er minder geld binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van uw baan, overlijden van uw partner of een echtscheiding.

Ook de gevolgen van de coronacrisis kunnen voelbaar zijn in uw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven uw uitgaven gelijk? Krijgt u minder opdrachten, werkt u minder uren of is uw contract niet verlengd? Het is belangrijk dat u niet in de geldproblemen komt.

Gratis hulp en advies

Om u te helpen bij geldproblemen kunt u met al uw vragen terecht bij de Helpdesk Geldzaken in Alphen aan den Rijn. Zij geven gratis hulp en advies bij:

  • al uw vragen over geld;
  • hoe u geld kunt besparen;
  • het voorkomen van geldzorgen;
  • snel inzicht in uw inkomsten en uitgaven;
  • en hulp bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Ga naar www.alphenaandenrijn.nl/helpdeskgeldzaken en stuur een bericht. De helpdesk neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

Het Regionaal Mobiliteitsteam

Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Holland Rijnland helpt mensen die tijdens de coronacrisis hun baan of inkomen zijn kwijt geraakt. Het team helpt deze werkzoekenden bij het vinden van nieuw werk, het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt en door werkeloosheid te voorkomen. 

Voor wie is het RMT?

Het RMT richt zich op mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken én extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van nieuw werk. Ook zelfstandig ondernemers en jongeren kunnen hulp vragen bij het RMT. Het team zorgt met haar aanpak voor meer kansen voor werkzoekenden en een betere match met het beschikbare werk in onze regio, ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. 

Kijk voor meer informatie en contact op www.rmthollandrijnland.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?