Vrijwilligersprijs

Kent u iemand die het verdient om beloond te worden voor zijn of haar vrijwillige werkzaamheden? In de gemeente Nieuwkoop bestaan de Jeugd- en Vrijwilligersprijs. Prijzen waarmee waardering wordt uitgesproken voor al die duizenden Nieuwkoopse vrijwilligers, die steeds maar weer zorgen dat de sociale-, culturele en andere maatschappelijke Nieuwkoopse organisaties blijven draaien. Of het nu de lijnentrekker bij de voetbal is, de materialenvrouw bij de hockey, de koffiedame in de kerk, de buurman die al jarenlang zorgt voor een zieke dorpsgenoot, het maakt niet uit. Sinds 2017 is er ook een Jeugdvrijwilligersprijs. Deze prijs is voor een jonge enthousiaste vrijwilliger (tot 21 jaar) die veel doet voor de samenleving en ook leeftijdsgenoten weet te motiveren tot vrijwilligerswerk.

Het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop roept iedereen op, om kandidaten voor te dragen. Juist uw waardering is vaak de stimulans om door te gaan met het mooie vrijwilligerswerk. Aan het einde van het jaar maakt het comité een afweging en doen zij een aanbeveling bij het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting wordt er één prijs voor de Vrijwilliger en één prijs voor de Jeugdvrijwilliger uitgereikt. Deze prijzen staan symbool voor al het vrijwilligerswerk dat in de gemeente  wordt verricht. Personen die al eerder aangemeld zijn voor één van deze prijzen maar niet zijn verkozen, kunnen een ander jaar weer aangemeld worden voor de Jeugd- Vrijwilligersprijs!

Online een vrijwilliger aanmelden voor de vrijwilligersprijs (ook jeugd)

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Nieuwkoop heeft een VNG vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Informatie over de verzekering en het schadeformulier kunt u hieronder downloaden.

Heeft u gevonden wat u zocht?