Planning

 1. Afgerond: Fase 1 Planverkenning -

  Voorbereidingskrediet

 2. Afgerond: Fase 2 Initiatieffase -

  Raadsbesluit startnotitie Teylerspark fase 2 Nieuwveen

 3. Afgerond: Fase 3 Definitiefase -

  Stedenbouwkundige randvoorwaarden

 4. Afgerond: Fase 4 Ontwerpfase -

  Het stedenbouwkundig plan is vastgesteld door de gemeenteraad. (8 juli 2021)

  Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad. (23 juni 2022)

 5. Momenteel bezig: Fase 5 Voorbereidingsfase -

  - Het bestemmingsplan is onherroepelijk (definitief) (september 2022)

  - De procedure tot grondverkoop is afgerond en er is een overeenkomst gesloten met de projectontwikkelaar (augustus 2023)

  - De projectontwikkelaar maakt het ontwerp van de wijk definitief 

  - Omgevingsvergunningsprocedure door projectontwikkelaar – 4e kwartaal 2023 

  - Bouwrijp maken van het gebied door de gemeente – start januari 2024 

 6. Nog te doen: Fase 6 Realisatiefase

  Start bouw 3e kwartaal van 2024.

 7. Nog te doen: Fase 7 Nazorgfase

  Volgt

Locatie

Op de locatie Teylerspark fase II ten westen van Teylerspark fase I en ten noorden van de Schilkerweg in Nieuwveen komen 61 koopwoningen voor jongeren en starters. Zo bieden we jongeren en starters de mogelijkheid om een betaalbare woning in de gemeente te kopen. De volgende woningtypen worden gebouwd in Teylerspark fase II door ontwikkelaar Van Daalen Bouw en Ontwikkeling:

 • 8 Kwadrantwoningen van circa 90 m2
 • 8 Rug aan rug woningen van circa 75 m2
 • 10 Rijwoningen van circa 95 m2
 • 17 Appartementen van circa 47 m2 tot 53 m2
 • 15 Appartementen van circa 56 m2 tot 67 m2
 • 3 Tiny houses van circa 45 m2 tot 50 m2

De woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd en in de nieuwe wijk is veel aandacht voor groen. Naast de wijk wordt een park ontwikkeld. Op een later moment kunnen inwoners meedenken over de inrichting van het park.

Start verkoop

Op 1 mei 2024 om 19.00 uur start de ontwikkelaar Van Daalen Bouw en Ontwikkeling met de verkoop van de woningen op www.teylerspark.nl. Op dat moment is alle informatie over de woningen, waaronder de verkoopprijzen beschikbaar. Het is dan mogelijk om u in te schrijven op één of meerdere specifieke bouwnummers. U kunt maximaal 10 voorkeuren aangeven. De inschrijving sluit op woensdag 8 mei 2024 om 12.00 uur. De toewijzing zal plaatsvinden op vrijdag 10 mei 2024 middels een loting door de notaris. Starters uit de gemeente Nieuwkoop krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen. 

De ontwikkelaar organiseert een informatiemoment over de verkoop. Dit is op donderdag 2 mei 2024 van 18.00 uur tot 20.30 uur bij Theehuis de Sfeerstal, Hogendijk 5 te Nieuwveen. U kunt hier terecht voor vragen over onder andere de woningen, de inschrijvingsprocedure en financiële mogelijkheden.

Toewijzing verkoop

Starters uit de gemeente Nieuwkoop krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen. De definitie van een starter is voor dit project iemand die geen koopwoning achterlaat en maximaal 35 jaar oud is. De starters moeten de afgelopen 10 jaar minimaal 1 jaar in de gemeente Nieuwkoop hebben gewoond. Onder de ingeschreven starters die woonachtig zijn in de Gemeente Nieuwkoop worden de woningen verloot. Mochten niet genoeg starters uit de gemeente Nieuwkoop zich hebben ingeschreven, wordt er daarna geloot onder starters woonachtig buiten de gemeente Nieuwkoop.

Vervolg

De komende tijd wordt het terrein geschikt gemaakt voor de bouw van de woningen. We verwachten dat de bouw van de woningen na de zomer van 2024 start. 

Volg het project via de BouwApp

Wij houden u graag zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden. Dit doen we onder andere via de BouwApp. Via deze app ontvangt u via uw telefoon de updates en blijft u op de hoogte van de laatste stand van zaken.  

De app kunt u gratis en zonder verplichtingen downloaden:  

 • Download de BouwApp in de Playstore van Google of de Appstore van Apple 
 • Zoek het project: Teylerspark fase 2 
 • Voeg het project toe aan uw favorieten (‘volgen’) .  

U krijgt een melding zodra we een update plaatsen.  

Logo De Bouwapp

 

Meer informatie

Wij houden u van actuele ontwikkelingen binnen het project Teylerspark II op de hoogte via deze pagina en de BouwApp. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Rebecca van Nie via info@nieuwkoop.nl of telefonisch via 14 0172.

Heeft u gevonden wat u zocht?