Waar en wanneer worden de stemmen geteld?

Op donderdag 6 juni worden na 21.00 uur de stemmen op partijniveau geteld. Dit betekent dat alle stemmen per partij worden geteld. Het tellen per partij vindt op de betreffende stembureaulocaties plaats met uitzondering van drie locaties. De stembureaus op de locaties Intratuin Ter Aar en Zwembad De Wel tellen na 21.00 uur op de Ampèrstraat 4. Het mobiele stembureau telt na 21.00 uur op in het gemeentehuis op Teylersplein 1.

Nadat alle stemmen geteld zijn, is er op de avond van de stemming een voorlopige uitslag op partijniveau.

Centrale stemopneming (centraal stemmen tellen)

Gemeente Nieuwkoop neemt deel aan een centrale stemopneming. Voor het centraal stemmen tellen is een gemeentelijk stembureau (GSB) ingesteld die dient tot vaststelling van de stemtotalen en daarmee de uitslag van de gemeente.

Het gemeentelijk stembureau houdt op vrijdag 7 juni vanaf 9 uur een openbare zitting op de Ampèrestraat 2. Hier worden alle stemmen op kandidaat niveau geteld. Dit betekent dat alle stemmen van alle stembureaus per kandidaat worden geteld. De zitting van het gemeentelijk stembureau wordt op maandag 10 juni om 9.00 uur hervat, waarna we de uitslag bekend maken.