Het kan voorkomen dat u het financieel niet meer redt. U kunt uw rekeningen niet meer betalen of u houdt geen geld over voor boodschappen. Dan kunt u in de schulden komen. Dat willen we graag voorkomen. Hieronder leest u welke stappen u kunt zetten om (hogere) schulden te voorkomen.

SchuldHulpmaatje

Maakt u zich zorgen over geld of heeft u (beginnende) schulden? SchuldHulpMaatje kan daarbij ondersteunen. Samen met een Maatje gaat u aan de slag om uw geldzaken op orde te brengen. Ze helpen bij het voorkomen van schulden en bieden steun als u in de schuldsanering zit. Ook geven ze advies over hoe u schulden in de toekomst kunt voorkomen. SchuldHulpmaatje begeleidt ook jongeren die moeite hebben om hun geldzaken op orde te houden.

Voor meer informatie of hulp belt u met SchuldHulpMaatje via telefoonnummer 06 2130 3184 of kijk op de website www.schuldhulpmaatje.nl/nieuwkoop

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden of betalingsachterstanden en komt u er zelf niet meer uit? Vraag dan de gemeente om hulp. Een schuldhulpverlener kijkt met u naar mogelijke oplossingen en bepaalt samen met u welke hulp het beste voor u is. De gemeente Alphen aan den Rijn voert de schuldhulpverlening voor ons uit. Via de website van de gemeente Alphen aan den Rijn leest u meer over hoe u hulp kunt aanvragen.

Helpdesk geldzaken

Gebeurtenissen in uw leven kunnen er voor zorgen dat er minder geld binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van uw baan, overlijden van uw partner of een echtscheiding.

Ook de gevolgen van de inflatie en energieprijzen kunnen voelbaar zijn in uw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven uw uitgaven gelijk? Krijgt u minder opdrachten, werkt u minder uren of is uw contract niet verlengd? Het is belangrijk dat u niet in de geldproblemen komt.

Gratis hulp en advies

Om u te helpen bij geldproblemen of om geldproblemen te voorkomen kunt u met al uw vragen terecht bij de Helpdesk Geldzaken in Alphen aan den Rijn. Zij geven gratis hulp en advies bij:

  • al uw vragen over geld;
  • hoe u geld kunt besparen;
  • het voorkomen van geldzorgen;
  • snel inzicht in uw inkomsten en uitgaven;
  • en hulp bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Ga naar www.alphenaandenrijn.nl/helpdeskgeldzaken en stuur een bericht. De helpdesk neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

Doe de Geldfit test

Op Geldfit.nl krijgt u zicht in uw financiële situatie via een eenvoudige online test. De anonieme test biedt u gerichte hulp om uw geldzaken op orde te krijgen of te houden.

De test bevat enkele korte vragen over uw financiële situatie. Zijn er genoeg inkomsten om vaste lasten en boodschappen te betalen? Lukt het om een positief banksaldo te houden? Kunnen zorgpremies, energie- en telefoonrekeningen betaald worden? Kunnen leningen afbetaald worden? U kunt kiezen uit antwoordmogelijkheden die het beste uw situatie omschrijft. Na het invullen van uw postcode, geeft de test aan hoe urgent uw financiële situatie lijkt te zijn.

Op basis van de ingevulde gegevens krijgt u direct een passend hulpaanbod. Dit aanbod bestaat uit tips, tools of een doorverwijzing naar hulpverlening bij een instantie bij u in de buurt. 

Zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer en zit u in de problemen of dreigt u in de problemen te raken? Dan staat het ondernemersklankbord voor u klaar met advies en begeleiding.

Een adviseur van het ondernemersklankbord begeleidt u tijdens uw traject. De adviseurs hebben kennis van zaken én ondernemerservaring. Voor een klankbordtraject hoeft u zelf niets te betalen.

Spreekuur

Één keer in de twee weken houdt het ondernemersklankbord een inloopspreekuur. Deze spreekuren zijn zonder afspraak te bezoeken. De spreekuren zijn op vrijdag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur op de locatie
Ondernemingshuis iFlow
Europaplein 10
2408 GX Alphen aan den Rijn

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van het ondernemersklankbord.  

Heeft u gevonden wat u zocht?