In april 2023 ruimen we een aantal graven op de algemene begraafplaats aan het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Dit zijn algemene graven, waarvoor een grafrust geldt van minimaal tien jaar. We halen de graven weg om ruimte te maken voor nieuwe graven. Bij het ruimen van de graven worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf herbegraven.  

Neem contact op  

Het betreft de graven met de nummers 801 tot en met 813. Deze lijst met graven kunt u hieronder bekijken. Begravingen hebben plaatsgevonden tussen 2006 en 2010. De belanghebbenden van deze graven zijn zoveel mogelijk per brief geïnformeerd. Ook staan er bordjes op alle graven om belanghebbenden te informeren. Door verhuizingen, overlijden en/of adreswijzigingen van de rechthebbenden van de graven kloppen onze gegevens niet altijd. Belanghebbende kunnen contact opnemen via info@nieuwkoop.nl of 14 0172.  

Hoe gaat de ruiming in zijn werk? 

Een gespecialiseerd bedrijf voert de ruiming uit. Tijdens de ruiming worden de stoffelijke resten uit het graf overgebracht naar het verzamelgraf. We houden ons bij de ruiming aan de handleiding opgraven en ruimen van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, die opgesteld is om een respectvolle ruiming te realiseren. Nabestaanden mogen de gedenktekens houden en hebben de mogelijkheid om deze op te halen.