Kunt u door een ziekte of een beperking niet reizen met het openbaar vervoer? Heeft u ook geen andere mogelijkheden voor uw vervoer? Dan kunt u met de regiotaxi reizen. De Regiotaxi is bedoeld voor sociaal recreatief vervoer. U kunt een Wmo indicatie aanvragen voor de regiotaxi. Als u in aanmerking komt voor deze indicatie dan betaalt u minder voor de regiotaxi.

U kunt een Wmo indicatie voor de Regiotaxi aanvragen bij Tom in de buurt via 088 9004567 of kijk op www.tomindebuurt.nl.

Ook zonder indicatie kunt u gebruik maken van de regiotaxi. U betaalt dan het tarief voor een OV-reiziger.

De Regiotaxi Holland Rijnland wordt gereden door Noot Personenvervoer. U herkent alle auto’s die worden gebruikt aan het logo van de Regiotaxi Holland Rijnland. De chauffeurs herkent u aan een goed leesbaar naamkaartje.

Reserveren van uw rit

U kunt uw reis tot uiterlijk twee uur voor vertrek boeken. Als u al weet wanneer u wilt reizen met de regiotaxi is het aan te raden uw reis zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder uw rit bekend is, des te beter is deze in te plannen. U kunt uw ritten tot een jaar vooruit plannen.

U kunt u rit reserveren via:

De Regiotaxi haalt u maximaal vijftien minuten eerder of later op dan de tijd waarop u heeft gereserveerd. Heeft u gereserveerd om ergens op een bepaalde tijd aan te komen? Dan brengt de Regiotaxi u precies op tijd of maximaal vijftien minuten eerder. Houdt u dus rekening met dit verschil.

De regiotaxi haalt u op en de chauffeur begeleidt u naar de taxi of de voordeur. Bij een appartement of verzorgingshuis is de voordeur de centrale buitendeur. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen.

Reist u met een scootmobiel? Dan gaat deze mee als bagage. U kunt hier niet in blijven zitten bij het instappen of tijdens de rit.

Herinnering en terugbelservice

Ongeveer twee uur voor uw rit, ontvangt u (als dit mogelijk is) een e-mail of bericht op uw mobiele telefoon over de rit die u heeft gereserveerd.

Zodra de taxi naar u onderweg is, belt de chauffeur u op om te zeggen dat hij/zij eraan komt. Zo hoeft u minder lang te wachten en kunt u zich rustig voorbereiden om te vertrekken. Vergeet daarom niet uw telefoonnummer door te geven als u uw rit reserveert.

Uw reismogelijkheden

U kunt vanaf uw vertrekadres een rit van maximaal 25 kilometer maken. Wilt u verder reizen? Dan betaalt u een hogere prijs per kilometer.

Kinderen

Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis met u mee in de Regiotaxi. Hiervoor geldt maximaal twee kinderen per betalende volwassene. kinderen van 4 tot 12 jaar reizen met u mee voor hetzelfde bedrag dat u voor de rit betaalt. Ook hiervoor geldt maximaal twee kinderen per betalende volwassene.

Sociale begeleiding  

Wilt u een rit maken met de Regiotaxi en hierbij iemand meenemen? Dat kan. Deze persoon reist dan met u mee voor hetzelfde tarief als u.  

OV-begeleiderskaart

Bent u in het bezit van een OV-begeleiderskaart? Lever hier dan een kopie van in bij de Klantenservice. De begeleider reist dan gratis met u mee.

Tarieven

Voor een reis met de Regiotaxi betaalt u het aantal kilometers dat u reist plus 4 kilometer als opstaptarief. Per i januari 2023 gelden andere tarieven.

  • Heeft u een Wmo-beschikking en bent u jonger dan 65 jaar, dan betaalt u € 0,20 per (opstap)kilometer. 
  • Heeft u een Wmo-beschikking en bent u 65 jaar of ouder, dan betaalt u € 0,13 per (opstap)kilometer. 
  • Bent u OV-reiziger, dan betaalt u per € 0,81 per (opstap)kilometer. 

Een klacht indienen of een compliment geven

Mocht er helaas iets niet goed gaan, dan kunt u een klacht indienen. Of misschien wilt u juist een compliment geven. Dit kan op de volgende manieren:

Meer informatie over de regiotaxi Holland Rijnland kunt u vinden op de website van de regiotaxi.

Heeft u gevonden wat u zocht?