Is uw tuin klaar voor een hoosbui of een warme zomerdag? Buurtbewoners nemen graag een kijkje bij een voorbeeldtuin! Laat uw regenton, insectenhotel of bloemperk zien op Nationale Tuin & Klimaat Route(externe link).

Bij de Nationale Tuin & Klimaat Route kunnen mensen ideeën opdoen bij tuinen in de buurt. Door de composthoop en insectvriendelijke planten in uw tuin te laten zien op de website, inspireert u andere inwoners om zelf ook aan de slag te gaan. Met mooie voorbeelden en handige tips, vliegen de bijen straks van tuin-naar-tuin!

Een groen welkom

Vindt u het ook leuk om de tuin of het balkon open te stellen voor mensen uit de buurt? Dat kan op zaterdag 3 & 10 september tijdens de Nationale Tuin & Klimaat Route. Alle tuinbezitters op het platform kunnen zelf aangeven of zij bezoekers willen ontvangen. Bezoekers schrijven zich van tevoren in voor een bezoek, zodat u weet wie u kunt verwachten.

Gemeente Nieuwkoop

Door voorbeeldtuinen en projecten zichtbaar te maken op het platform, willen wij u inspireren om zelf ook aan de slag te gaan in de tuin. Iedere tuinbezitter uit de gemeente Nieuwkoop die zijn of haar tuin aanmeldt vóór september, krijgt daarom een plantje als welkomstcadeau. Doet u ook mee? Aanmelden kan via Nationale Tuin & Klimaat Route(externe link)