In de gemeente Nieuwkoop hebben we verschillende vormen (openbaar) vervoer. Op deze pagina staat een overzicht van die verschillende vormen inclusief uitleg. Onderaan de pagina vindt u dit overzicht op een overzichtskaart. 

Openbaar vervoer

Er rijden streekbussen (bus 101, 147, 247, 182 en 282) door onze gemeente en een buurtbus (Buurtbus Langeraar 727, dienst van Arriva). 
Meer informatie over de dienstregeling van Arriva staat op www.arriva.nl(externe link)

Bus 182

Rijdt vanaf Alphen aan den Rijn via Ter Aar naar Leiderdorp en Leiden. Heen en terug. De bus rijdt 1 keer per uur. In de ochtendspits en in de middag rijdt lijn 282. Lijn 282 biedt inwoners uit Ter Aar extra reismogelijkheden om van/naar Alphen aan den Rijn te reizen. 

Bus 147

Rijdt vanaf Alphen aan den Rijn via Aarlanderveen, Nieuwkoop, Zevenhoven, Nieuwveen, de Kwakel naar Uithoorn (station). Op dit traject rijdt ook bus 247. Met deze buslijn reizen inwoners uit Nieuwkoop / Nieuwveen iets sneller naar Alphen of Uithoorn. Deze bus rijdt niet via Zevenhoven. 

Bus 101

Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat, Zegveld, station Woerden. Rijdt alleen doordeweeks, niet in het weekend. Begint om 08.07 en eindigt om 18.31. Rijdt na Nieuwkoop, Kennedylaan verder als lijn 247 naar Alphen aan den Rijn, Station. 

Buurtbus Langeraar 727

(dienst van Arriva)
Rijdt op werkdagen (niet 's avonds). Route Ter Aar, Papenveer, Nieuwveen, Langeraar, Rijnsaterwoude, Woubrugge/Jacobswoude. Meer informatie op www.buurtbuslangeraar.nl(externe link)

Aanvullend vervoer

Buurt Oproep Bus (BOB) Ter Aar

(particulier initiatief)
De BOB-bus is er speciaal voor ouderen en haalt passagiers thuis op en brengt ze naar een bestemming binnen een straal van 15 kilometer. De bus is er voor inwoners van Ter Aar, Langeraar, Korteraar en Papenveer en rijdt op maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 22.00 en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00. Tarieven varieren tussen € 1,50 en 5,50 per rit, afhankelijk van de afstand. De BOB-bus is te bestellen via 0172-604899. Er is plaats voor acht passagiers. 

OV-taxi

(dienst van Arriva)
De OV-taxi overbrugt de afstand tussen bepaalde OV-haltes en een gewenst adres. De minimale afstand is 500 meter. Het kost € 2,20 per rit (€ 4,30 naar een buurgemeente) en u betaalt direct aan de chauffeur. De OV-chipkaart is niet geldig. Reserveren is verplicht, minimaal één uur van tevoren. Reserveren kan via 0900 1961 (10 cent per minuut). Halte van de OV-taxi in onze gemeente: Nieuwkoop Meeuwenlaan. 

Regiotaxi

De Regiotaxi Holland Rijnland is er voor mensen die niet goed met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen (bijv. Wmo-indicatie). De Regiotaxi haalt u thuis op en brengt u waar heen wilt. Tijdens de rit kunnen ook andere opgehaald en weggebracht worden. Meer informatie vindt u op www.rthr.nl(externe link). Reserveren kan via 0900 20 22 368. 

Heeft u gevonden wat u zocht?