Nieuwkoop Actief Weken

Dit is een oud bericht.

Tijdens de Nieuwkoop Actief Weken organiseerden we verschillende sport- en activiteitenmarkten. Verenigingen, clubs en vrijwilligersorganisaties lieten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van sport, bewegen, kunst en cultuur. Dat deden zij tijdens deze markten, maar ook op andere momenten en locaties.

Druk bezochte sport- en activiteitenmarkt in Noorden

Op het gezellige terras van voetbalvereniging NSV '46 in Noorden was zaterdag 30 september de laatste van vier sport- en activiteitenmarkten in het kader van de Nieuwkoop Actief weken 2023. Veel bezoekers waagden zich aan een potje sjoelen bij de sjoelbak van huiskamer Noorden. Het is twee mensen gelukt om boven de 100 punten te komen en daarmee een prachtige mok van de huiskamer Noorden te verdienen! De walking footballers van Altior waren ook van de partij en hebben laten zien dat ook het gras in Noorden zeer geschikt is om walking football op te spelen. Het linedancen werd in Noorden gedemonstreerd door de Noordense Club 50 plus. 

Zonovergoten sport- en activiteitenmarkt Langeraar

Onder de stralende zon trok de sport- en activiteitenmarkt in Langeraar woensdag veel bekijks. De markt was op de mooie accommodatie van voetbalvereniging Altior. Mensen konden onder andere kennis maken met walking football en line dancing. Met maar liefst 66 deelnemers was ook het Panna Knockout toernooi een groot succes. 

Activiteitenmarkt Zevenhoven geslaagd

Rond het gebouw van IKC De Diamant in Zevenhoven was zaterdag 23 september de tweede sport- en activiteitenmarkt in het kader van de Nieuwkoop Actief weken. Veel aandacht was er voor de beweegclinic en voor de dansdemonstraties. Ook hebben verschillende Zevenhovenaren hun gezondheid laten meten en gingen kinderen met prachtig geschminkte gezichten naar huis.

Gezellige activiteitenmarkt Ter Aar

Het waaide flink, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gepraat, geschaakt, koffie gedronken, gedanst, gebokst en verbonden. Op de activiteitenmarkt waren veel partijen aanwezig die iets te bieden hebben op het gebied van sport, cultuur, bewegen en ontmoeten voor inwoners van onze gemeente. Er was voor jong en oud iets te beleven.

Doel van deze weken

Met de Nieuwkoop Actief weken willen we de mogelijkheden die er zijn voor inwoners om actief te worden of te blijven in beeld brengen. Wat is er allemaal op het gebied van gezondheid in onze gemeente? Voor wie is het en hoe brengen we inwoners en organisatoren met elkaar in contact? Dit contact proberen we met de Nieuwkoop Actief weken te ondersteunen en stimuleren.

Meer informatie en een volledige terugblik op de Nieuwkoop Actief weken staat op www.nieuwkoopactief.nl