Wilt u Nederlander worden en staat u ingeschreven in de gemeente Nieuwkoop? Dan kunt u, wanneer u denkt aan de voorwaarden voor optie of naturalisatie (externe link)te voldoen, de Nederlandse nationaliteit aanvragen. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.

In het eerste gesprek worden de voorwaarden besproken, daarna volgt een tweede afspraak voor het indienen van een verzoek om naturalisatie of optie.

Optieprocedure

Nederlander worden door de optieprocedure is de eenvoudigste en snelste manier om Nederlander te worden, mits u hiervoor in aanmerking komt. Als u voldoet aan de voorwaarden voor optie, beslist de burgemeester hierover. Meer informatie over de voorwaarden, de benodigde documenten, de procedure, de kosten en het proces na de inwilliging of afwijzing vindt u op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).(externe link)

Naturalisatie

Meer informatie over de voorwaarden, de benodigde documenten, de procedure, de kosten en het proces na de inwilliging of afwijzing vindt u op de website van de IND(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?