Discriminatie is niet toegestaan in Nederland. Toch kan het voorkomen dat iemand zich gediscrimineerd voelt. Dit kan zijn vanwege verschillende redenen. Zo kan iemand bijvoorbeeld gediscrimineerd zijn op basis van geloofsovertuiging, leeftijd, seksuele gerichtheid, maar ook op basis van geslacht, politieke overtuiging of ras.

Discriminatie melden

Voelt u zich gediscrimineerd? Laat het er dan niet bij zitten en maak een melding. U kunt op verschillende manieren een melding doen:

De Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb) behandelen de klachten en meldingen voor onze regio. IDb is een onafhankelijke organisatie die inwoners helpt op het gebied van informatie en advies en bij de behandeling van klachten en meldingen.

Bij het indienen van een klacht blijft u betrokken bij de vervolgstappen die de stichting onderneemt. Bij een melding gebeurt dit niet en wordt het gemelde voorval alleen geregistreerd. Door een melding te maken kan de dader mogelijk worden gestraft en volgen mogelijk maatregelen om discriminatie te voorkomen.

Voor meer informatie over discriminatie en discriminatiegronden kunt u ook terecht op www.discriminatie.nl(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?