Vangt u regenwater in uw tuin op met een regenton, wadi of grindkoffer? Of heeft u planten en bloemen op uw balkon staan waar insecten en vogels erg blij van worden? Meld uw duurzame tuin, balkon of project dan aan op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route.  

Op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route(externe link) kunt u een tuinprofiel aanmaken en aangeven welke maatregelen u heeft genomen. Denk aan maatregelen als een regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Iedereen die iets heeft aangepast in de tuin, kan zich hier aanmelden.(externe link)

Open dagen

Wilt u niet alleen uw tuin online aanmelden, maar deze ook aan buurtgenoten laten zien ter inspiratie? Dan kunt u meedoen met de open dagen op 2 en 9 september 2023(externe link). Die dagen kunt u uw tuin laten zien aan bezoekers. Er is dan alle ruimte om vragen en ervaringen te delen.

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route

Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Deze tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op weersextremen zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Doe ook mee en meld u aan(externe link)