Tegemoetkoming medisch afval   

Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.  

Online tegemoetkoming aanvragen  

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?  

U krijgt direct een ontvangstbevestiging. Na de beoordeling ontvangt u een brief. Daarin staat of de tegemoetkoming is toegekend, afgewezen of dat we nog meer informatie van u nodig hebben. Als de tegemoetkoming is toegekend blijft deze tot nader bericht doorlopen. U hoeft dus niet jaarlijks de tegemoetkoming opnieuw aan te vragen.  

Hoe werkt de tegemoetkoming?  

Dit hangt ervan af of u een minicontainer voor restafval gebruikt of een (onder- of bovengrondse) verzamelcontainer.  

U gebruikt een minicontainer voor restafval  

Tot dertien keer betaalt u zelf de kosten voor het legen van uw minicontainer. Vanaf de veertiende keer is het legen van de minicontainer gratis. Wat kost het legen van een minicontainer? Het legen van een minicontainer van 140 liter kost 4,26 euro en van een minicontainer van 240 liter 7,48 euro.  

U gebruikt een (ondergrondse of bovengrondse) verzamelcontainer voor restafval  

Voor elke keer dat u uw afvalzak in de verzamelcontainer doet betaalt u € 1,61. Tot veertig keer betaalt u zelf de kosten.  Daarna kunt u 325 keer gratis inwerpen. Daarboven betaalt u weer zelf voor elke afvalzak die u in de verzamelcontainer doet. 

Heeft u gevonden wat u zocht?