Ben jij secuur en vind je het belangrijk dat de financiële administratie op orde is? Dan zijn we op zoek naar jou! Er staat namelijk een mooie vacature open om als debiteuren- en crediteuren administrateur aan de slag te gaan.

De organisatie

De gemeente Nieuwkoop is een gemeente met lef. We staan dicht bij onze inwoners en doen ons werk doelgericht. We gaan op zoek naar wat er leeft in de samenleving en verbinden, van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Talenten worden benut, wie wil groeien, kan hier groeien! Het personeel van de gemeente heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving.

Wat zoeken wij

Het is belangrijk dat de facturen binnen 30 dagen betaald worden door onze gemeente. Dit zorgt ervoor dat de verwerking van de facturen in het financieel systeem nauwkeurig en snel dient te gebeuren. Wij zijn daarom op zoek naar iemand die met opgestroopte mouwen zijn collega’s helpt. Het profiel dat wij zoeken betreft:

 • Ervaring op het gebied van crediteuren- en debiteurenadministratie.
 • Ervaring met gemeente FinanciënOpleiding op MBO niveau (werk en denkniveau).
 • Kennis van boekhoudkundige werkzaamheden en geautomatiseerde gegevensverwerking.
 • Harde werker die van aanpakken weet en initiatief durft te nemen.
 • Bij voorkeur ervaring met het financiële administratief systeem Unit 4 Financials.
 • Ervaring met Word en Excel.
 • Beschikt over de volgende competenties: proactief, accuraat, klant- en servicegericht, communicatief vaardig, teamplayer, analytisch sterk en samenhang van diverse posten begrijpen en verklaren.

Samen met je collega’s op de crediteuren- en debiteurenadministratie zijn jullie verantwoordelijk voor

 • Het controleren van inkomende facturen en deze in de juiste route plaatsen in het financieel administratieve pakket.
 • Binnengekomen vragen van de interne klant en externe klant oppakken en afhandelen.
 • Het verwerken van bankboeken en tussenrekeningen.
 • Het sturen op een zo snel mogelijke betaling van facturen, maar uiterlijk binnen 30 dagen.
 • De uitgaande facturen/aanslagen vanuit de interne organisatie opmaken en uitzetten naar de externe klant.
 • Het invorderen van openstaande bedragen bij de externe klant.
 • Het contact onderhouden met je debiteuren en het maken van betalingsregelingen.

Jouw plek in de organisatie

Het team Financiën is één van de vijf onderdelen van de afdeling Bedrijfsvoering, de interne dienstverlener van de organisatie. Naast het team Financiën bestaat de afdeling Bedrijfsvoering uit de teams Bestuurlijk Juridische Zaken, Documentaire en Facilitaire Dienstverlening, Informatisering & Automatisering en Personeel & Organisatie. Het team Financiën bestaat uit 18 medewerkers. Je gaat nauw samenwerken met je naaste collega’s van de financiële administratie, de allround administrateurs en met de financieel adviseurs.

Wat bieden wij?

Een dynamische werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid. We bieden je eerst een tijdelijk dienstverband, maar er is in de toekomst mogelijk ruimte om deze om te zetten naar een vast dienstverband. Je krijgt de beschikking over moderne apparatuur, waardoor je veel flexibiliteit hebt om invulling te geven aan je eigen werkweek en je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Uiteraard is er ook aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een salaris in schaal 6 met een maximum van €3018,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (peildatum 1 april 2022). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05%, dat je naar eigen inzicht kunt besteden.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Michel Groeneveld, teamleider Financiën. Vragen over de selectieprocedure kun je stellen aan Joyce Prak, adviseur P&O. Zij zijn beide bereikbaar via telefoonnummer 14 0172.

Reactie

Ben jij de ervaren medewerker debiteuren- en crediteurenadministratie waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan uiterlijk 2 april 2023 via de website www.werkeninhetwesten.nl je brief met motivatie en cv.  

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.