Onder mantelzorg verstaan we langdurige en onbetaalde zorg voor iemand met een chronische ziekte of beperking. Een mantelzorger kan een familielid zijn, maar ook een vriend of een kennis. Mantelzorg is zorg die bovenop de normale dagelijkse zorg van gezinsleden en huisgenoten voor elkaar komt. Een mantelzorger is vaak een belangrijke factor om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, activiteiten te ondernemen en mee te blijven doen in de samenleving.

Ondersteuning

Tom in de Buurt ondersteunt mantelzorgers in de gemeente Nieuwkoop. Tom in de Buurt biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies, bijvoorbeeld over aanvullende regelingen die u kunnen ontlasten. Tom in de Buurt biedt vervangende mantelzorg, waardoor u de zorg soms even met een gerust hart uit handen kunt geven. Als u wilt, brengt Tom in de Buurt u in contact met lotgenoten, met wie u uw ervaringen kunt delen.

Heeft u mantelzorgondersteuning nodig? Neem dan contact op met Tom in de Buurt via 088-9004567 of kijk op www.tomindebuurt.nl.

Respijtzorg

Om het mantelzorgen vol te houden is het nodig dat u als mantelzorger goed voor uzelf zorgt. Een manier om even tijd voor uzelf te nemen is door een paar dagen geen zorg te hoeven verlenen. Het tijdelijk overdragen van de zorg noemen we respijtzorg.

Heeft u respijtzorg nodig of wilt u meer weten over de mogelijkheden van respijtzorg? Neem dan contact op met Tom in de buurt via 088 9004567.

Mantelzorgwaardering

Tom in de buurt verzorgt de jaarlijkse mantelzorgwaardering voor de inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Als ontvanger van mantelzorg kunt u mantelzorgwaardering aanvragen. Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse (financiële) vergoeding voor uw mantelzorger(s), als blijkt van waardering voor alle goede zorgen.

Wilt u meer weten over de mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met Tom in de buurt via 088-9004567 of kijk op www.tomindebuurt.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?