Planning

 1. Afgerond: Startnotitie Herontwikkeling 'NK' voormalig locatie Ashram College -

  De startnotitie werd vastgesteld op 6 februari 2020.

 2. Afgerond: Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld -

  De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan vastgesteld. Er is geen beroep ingesteld en het bestemmingsplan is nu onherroepelijk.

 3. Afgerond: Selectieprocedure bouwende ontwikkelaar -

  Op 22 december 2022 hebben de gemeente en Bolton Ontwikkeling de overeenkomst getekend. 

 4. Afgerond: Informatie voorverkoopavond 'De Drie Linden' -

  Op 28 juni heeft Bolton een informatieavond georganiseerd over de verkoop van 30 koopappartementen van 'De Koningslide'. 

 5. Afgerond: Start verkoop 'De Drie Linden' -

  Op 5 september heeft Bolton een verkoopavond van de Koningslinde georganiseerd. Alle verkoopdocumentatie is te downloaden vanaf de projectwebsite(externe link).                       

 6. Nog te doen: Bouwrijp maken -

  Naar verwachting kan in december 2023 gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie.  

 7. Nog te doen: Bouw van de woningen -

  Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw in januari 2024 starten.

 8. Nog te doen: Oplevering woningen -

  We verwachten dat de woningen in april 2025 kunnen worden opgeleverd. 

 9. Nog te doen: Woonrijp maken -

  We hopen juni 2025 te kunnen starten met het woonrijp maken van de nieuwe wijk. 

Wat gaat er gebeuren?

Binnen de gemeente is veel vraag naar (betaalbare) woningen, daarom gaan we op deze locatie maximaal 65 appartementen bouwen. De doelgroep voor deze woningen zijn jongeren (starters) en ouderen, verdeeld over sociale huur, middenhuur, goedkope koop en betaalbare koop. Met deze invulling sluiten we aan op het doelgroepenbeleid van de gemeente Nieuwkoop (zoals vastgesteld in de doelgroepenverordening). 

Stand van zaken

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 3 februari 2022 het bestemmingsplan vastgesteld en deze is nu onherroepelijk.

Schetsontwerp De Drie Linden
Schetsontwerp De Drie Linden
Gemeente tekent overeenkomst met Bolton ontwikkeling 

Na een geslaagde, openbare planselectieprocedure hebben Bolton ontwikkeling en de gemeente Nieuwkoop 22 december de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 65 appartementen op de locatie Lindelaan.

Interim-bestuurder Benno Gruijters van Woningstichting Nieuwkoop, wethouder Ines de Ridder, en Arjan Ton van Bolton Bouw en Ontwikkeling hebben de overeenkomst ondertekend.

De Drie Linden

Het project  ‘De Drie Linden’ verdeelt de 65 appartementen over drie appartementsgebouwen. In het appartementencomplex ‘Zomerlinde’ worden in opdracht van woningcorporatie Woningstichting Nieuwkoop (WSN) 15 appartementen ontwikkeld. In de andere twee gebouwen komen 20 middenhuur- (genaamd ‘Zilverlinde’) en 30 koopappartementen (genaamd ‘Koningslinde’).  

In het plan ‘De Drie Linden’ is vooral ingezet op een aantrekkelijke omgeving, door bijvoorbeeld aandacht te hebben voor een groene omgeving/natuur, wandelen, water en duurzaamheid. 

Om in aanmerking te komen voor de huurappartementen van Woningstichting Nieuwkoop moet u ingeschreven staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. De verkoop van de koopappartementen en de verhuur van de middenhuur appartementen loopt via www.wonenindedrielinden.nl(externe link).

Verkoop van de appartementen van de Koningslinde

Op 5 september 2023 heeft Bolton een verkoopavond georganiseerd voor de 30 koopappartementen van ‘De Koningslinde'. Alle verkoopdocumentatie is ook te downloaden vanaf de projectwebsite: www.wonenindedrielinden.nl(externe link)

Binnen de Drie Linden komt het appartementencomplex De Koningslinde met 9 medioren- en seniorenappartementen en 21 startersappartementen. De grootte van de appartementen variëren van een tweekamerwoning van ongeveer 50m2 tot een drie of vierkamerwoning tot ruim 90m2. Het complex kent 5 woonlagen.

Meer informatie over de koopappartementen vindt u op www.wonenindedrielinden.nl. Voor al uw vragen kunt u terecht bij Drieman Garantiemakelaars via 0172-460808 of nieuwbouw@drieman.nl.

Meer informatie

We houden u van de actuele ontwikkelingen binnen het project Lindelaan op de hoogte via deze pagina. Heeft u vragen over dit project, stuur dan een e-mail naar lindelaan@nieuwkoop.nl.

Volg het project via de BouwApp

Wij houden u graag zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden. Dit doen we onder andere via de BouwApp. In deze app leest u de laatste stand van zaken:

 • Download de BouwApp gratis in de Playstore van Google of de Appstore van Apple.
 • Zoek het project: Lindelaan Nieuwkoop
 • Voeg het project toe aan uw favorieten. U krijgt een melding als we een update plaatsen.
Logo van de bouwapp

Heeft u gevonden wat u zocht?