Aanvragen openbare oplaadpaal

In onze gemeente plaatsen marktpartijen openbare laadpalen aan de openbare weg. Via de website www.laadpaalnodig.nl kunt als inwoner/werknemer in onze gemeente een laadpaal aanvragen. Op dit moment kunt u bij de aanvraag voor een laadpaal voor het opladen van elektrische auto’s kiezen tussen twee marktpartijen: Park&Charge en Citycharging met wie wij een samenwerkingsovereenkomst hebben.

Via het aanvraagportaal van www.laadpaalnodig.nl kunt u de verschillende laadaanbieders vergelijken en kiezen welke aanbieder het beste past bij uw wensen. Op deze website kunt u straks ook een overzicht vinden van waar er al in onze gemeente oplaadpunten zijn voor elektrische voertuigen.

Voorwaarden aanvragen openbaar oplaadpunt in de buurt

  1. Ik woon/werk in de gemeente.....
  2. Ik ben (binnenkort) in het bezit van een elektrisch voertuig.
  3. Ik heb een koop-/leasecontract voor dit voertuig dat ik kan overleggen.
  4. Ik heb niet eerder een laadpaal voor de openbare ruimte aangevraagd voor dit woonadres.
  5. Ik beschik niet over de mogelijkheid om mijn voertuig op privéterrein te parkeren.

Staat er al een laadpaal binnen tweehonderd meter loopafstand van het opgegeven adres dan wordt er in eerste instantie gekeken naar het verbruik van de bestaande laadpaal. Meer hierover kunt u terugvinden in het plaatsingsbeleid laadinfrastructuur dat u onderaan deze pagina kunt openen.

De exacte locatie van de laadpaal hangt af van de optimale invulling van de openbare ruimte en stemt de marktpartij af met de gemeente. De gemeente en de marktpartij bepalen samen of en waar een laadpunt kan komen.

Tijd van behandeling

Het plaatsen van een oplaadpunt is een samenspel tussen marktpartij, netbeheerder en gemeente. De totale doorlooptijd bij alle partijen gezamenlijk is ongeveer achttien weken, waarvan zes weken wettelijk verplicht vanwege de bezwaartermijn van het verkeersbesluit. Wordt er bezwaar gemaakt, dan duurt het aanvraagproces mogelijk langer.

Heeft u gevonden wat u zocht?