Het aanvragen van een openbare oplaadpaal

In de gemeente Nieuwkoop worden openbare laadpalen aan de openbare weg door marktpartijen geplaatst. Via de website www.laadpaalnodig.nl(externe link) kunt als  inwoners/werknemer in de gemeente Nieuwkoop een laadpaal aanvragen. Op dit moment kunt u bij de aanvraag voor een laadpaal voor het opladen van elektrische auto’s kiezen tussen twee marktpartijen: ParknCharge en Citycharging met wie de gemeente nieuwkoop een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend.

Via het aanvraagportaal van www.laadpaalnodig.nl(externe link) kunt u de verschillende laadaanbieders vergelijken en kiezen welke aanbieder het beste past bij uw wensen. Op deze website kunt u straks ook een overzicht vinden van  waar er al in onze gemeente oplaadpunten zijn voor elektrische voertuigen

Wanneer kom ik in aanmerking voor het aanvragen van een openbaar oplaadpunt bij mij in de buurt?

  1. Ik woon/werk in de gemeente ….
  2. Ik ben (binnenkort) in het bezit van een elektrisch voertuig
  3. Ik heb een koop-/leasecontract voor dit voertuig dat ik kan overleggen
  4. Ik heb niet eerder een laadpaal voor de openbare ruimte aangevraagd voor dit woonadres
  5. Ik beschik niet over de mogelijkheid om mijn voertuig op privéterrein te parkeren

Staat er al een laadpaal binnen 200 meter loopafstand van het opgegeven adres dan wordt er in eerste instantie gekeken naar het verbruik van de bestaande laadpaal voordat er eventueel een nieuwe laadpaal wordt bij geplaatst. Meer hierover kunt u terug vinden in het plaatsingsbeleid laadinfrastructuur wat u onder aan deze site kunt openen.

De exacte locatie van de laadpaal zal afhangen van de optimale invulling van de openbare ruimte en wordt door de marktpartij afgestemd met de gemeente. De gemeente en de marktpartij bepalen samen of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd.

Hoe lang duurt de behandeling van mijn aanvraag?

Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen marktpartij, netbeheerder en gemeente. De totale doorlooptijd bij alle partijen gezamenlijk is ongeveer 18 weken, waarvan 6 weken wettelijk verplicht vanwege de bezwaartermijn van het verkeersbesluit. Als er bezwaar wordt gemaakt, dan duurt het aanvraagproces mogelijk langer.

Heeft u gevonden wat u zocht?