Vanwege een landelijke stijging in de aanvragen voor reisdocumenten duurt het langer voordat u een afspraak kunt maken. Maak op tijd een afspraak via www.nieuwkoop.nl/contact of telefonisch via 140172.

Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dit doet u bij de gemeente. Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk is in elke gemeente mogelijk. Een huwelijk kan niet worden omgezet in een geregistreerd partnerschap. 

U kunt uw omzetting met of zonder ceremonie organiseren. U bepaalt dus zelf hoe uitbundig of ingetogen de omzetting zal zijn. Voor het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk zijn in principe geen getuigen nodig. Voor meer informatie over de mogelijkheden en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 0172. 

Kosten

Een omzetting zonder ceremonie vindt plaats, op afspraak, aan de balie van afdeling burgerzaken; hieraan zijn geen kosten verbonden. De kosten voor een omzetting met ceremonie zijn gelijk aan de kosten voor een huwelijksvoltrekking. De kosten kunt u vinden op de pagina huwelijk en partnerschap.

Heeft u gevonden wat u zocht?