Duurzame activiteiten voor jong en oud in Bibliotheek Nieuwkoop en Ter Aar

Dit is een oud bericht.

Benieuwd hoe u uw leven en omgeving kan verduurzamen en vergroenen? Vanaf september organiseert Bibliotheek Rijn en Venen in opdracht van ons duurzame activiteiten in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand kan jong en oud hier ontdekken hoe u op een leuke en toegankelijke manier ‘groener’ kunt leven.

De bibliotheek organiseert deze activiteiten onder de naam ‘Huis van Duurzaamheid’ en wil u hiermee ondersteunen, informeren en inspireren bij het samen bouwen aan een toekomstbestendige samenleving. Daarnaast is het Huis van Duurzaamheid een (online) plek waar particulieren, ondernemers, professionals en organisaties elkaar kunnen ontmoeten.

Leuke activiteiten voor jong en oud

Iedere maand kunnen volwassenen tijdens de uiteenlopende activiteiten inspiratie opdoen voor een duurzamere levensstijl. Denk aan workshops over (moes)tuinieren, fashionswaps en wildpluktochten. Ook kinderen kunnen tijdens de maandelijks GroenMakers-activiteiten kennismaken met duurzame thema’s: van water- en landsafari’s tot natuuryoga en recyclekunst.

Informatie en opgeven

Kijk voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het volledige activiteitenprogramma op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.

De duurzaamheidsprogrammering van het Huis van Duurzaamheid is een samenwerking met de gemeente en lokale, duurzame ondernemers en organisaties.