De Nationale Tuin en Klimaat Route is een online platform vol duurzame voorbeeldtuinen en -projecten. Hier kunt u ideeën opdoen voor een klimaatvriendelijke tuin, balkon of buurt en vragen stellen, zoals: Hoe ga ik hitte tegen? Of hoe maak ik mijn balkon insectvriendelijk? Op 3 en 10 september is het ook mogelijk om op bezoek te gaan bij duurzame (tuin)voorbeelden in de buurt. Wij steunen dit initiatief en hopen dat u mee wilt doen!

Samen voor meer groen

Wethouder Antoinette Ingwersen legt uit waarom een klimaatvriendelijke tuin zo belangrijk is: "Een groene buitenruimte nodigt uit om naar buiten te gaan en ervan te genieten. U kunt uw balkon, buitenplaats of tuin vergroenen met leuke planten en bloeiende bloemen. Kleine dieren, insecten en vogels vinden er voedsel en schuilplaatsen. Daarnaast is een groene tuin beter bestand tegen droogte, hitte en wateroverlast.” Zij moedigt iedereen aan om hun groene voorbeeld te delen. “Als u geen idee heeft welke klimaatvriendelijke acties u kunt ondernemen of wat het u oplevert, dan zijn de ervaringen van andere mensen erg handig. Wat is nu een betere inspiratiebron, dan de groene tuin of balkon bij de buren? Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk mensen meedoen.” 

Deel uw verhaal en help zo anderen op weg!

Het platform biedt een podium voor groene voorbeeldtuinen en -projecten, zoals een waterdoorlatend terras, een insectvriendelijk balkon of gemeenschappelijke moestuin. Bent u al aan de slag gegaan met groen, wateropvang of andere klimaatvriendelijke maatregelen? Meld uw tuin, balkon of project dan aan via de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route en inspireer anderen met uw verhaal. In september kunt u uw tuin openstellen voor bezoekers tijdens de Tuin & Klimaat Route. Meer informatie is te vinden op website van de Nationale Tuin & Klimaat Route.