Aan de Grendel in Nieuwkoop worden 16 startersappartementen ontwikkeld. De 16 startersappartementen zijn verdeeld over twee appartementencomplexen van ieder twee lagen. De twee gebouwen worden van duurzaam hout gebouwd. Duurzame houtbouw heeft veel voordelen: het is duurzamer voor de natuur en hout neemt CO2 op. Bovendien zorgt de toepassing van veel hout voor aangenamere temperatuur in, en rondom de gebouwen. De appartementen worden bovendien voorzien van zonnepanelen en een groen dak. Er worden voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein mee ontwikkeld.

Sfeerimpressie van de appartementencomplexen

Voor deze appartementen geldt dat het gaat om starters-appartementen, wat inhoudt dat de appartementen vallen in de ‘betaalbare’ categorie en waarbij er een verkoopprijs circa. € 210.000, - v.o.n. wordt aangehouden. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 50m2 en beschikken over een gezamenlijke fietsenberging en gezamenlijke buitenruimte.

Bestemmingsplan

De ontwikkellocatie heeft al een woonbestemming waardoor een nieuw bestemmingsplan niet nodig is. Er is op 15 oktober 2021 een vergunning aangevraagd door de ontwikkelaar Vink Bouw.

Situatietekening

Vink Bouw en de gemeente hebben samengewerkt aan dit plan waarbij de uitgangspunten waren: woningen voor jongeren en starters, lage en kleinschalige bouw, open zichtlijnen voor buurtbewoners en voldoende parkeren. Daarnaast is een groen, biodivers en duurzaam karakter van belang. Naar aanleiding van feedback van verschillende buurtbewoners zijn een aantal puntjes op de i gezet ten aanzien van de locatie van de parkeerkoffer en de behoefte aan een verkeersdrempel.

Het resultaat is onderstaande situatietekening welke ook is gebruikt  voor de vergunningsaanvraag door Vink Bouw. Er zal daarnaast bij de realisatie van het plan een verkeersdrempel worden toegevoegd bij de straat Grendel.

situatietekening

Vervolg & Planning

Voor de appartementen is een korte bouwtijd van toepassing. Dit is mogelijk doordat er wordt gewerkt met het zogenaamde ‘prefab’ bouwen, wat betekent dat de appartementencomplexen grotendeels worden geprefabriceerd in de fabriek. Op dit moment is de verwachting dat er rond juni 2022 gestart kan worden met de bouw en is de verwachte opleverdatum rond de jaarwisseling van 2022/2023.

De appartementen zijn nog niet in de verkoop. De verwachting is dat de verkoop in het voorjaar van 2022 start.

Op de hoogte blijven van het project? Meld je dan aan als belangstellende via https://www.vinkbouw.nl/projecten/wonen/de-grendel

Heeft u gevonden wat u zocht?