Container voor nieuwbouwwoning

Gaat u in een nieuwbouwhuis wonen? Neem dan contact op met Cyclus om containers aan te vragen. Verhuist u naar een bestaande woning? Dan hebben de vorige bewoners de minicontainers achtergelaten. Wilt u een ander formaat container? Dan kunt u deze de eerste drie maanden zonder kosten laten wisselen door Cyclus.  Daarna kan dat alleen tegen betaling.

Contactgegevens Cyclus:  

De klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur: 

 • 0182-547500  

Of maak gebruik van het Cyclus meldingsformulier.

Inzamelmiddelen voor appartementen en bovenwoningen  

Gaat u in een appartement of bovenwoning wonen? Dan maakt u vooral gebruik van verzamelcontainers. Verzamelcontainers zijn grote (ondergrondse) containers waar alle bewoners van het complex gebruik van maken.  

 • Restafval  
  De verzamelcontainers voor restafval kunt u openen met uw afvalpas. Met de afvalpas houdt Cyclus bij hoe vaak u iets in de container gooit. Op basis van deze gegevens wordt de hoogte van het variabele deel van de afvalstoffenheffing bepaald.  

 • GFT+E afval
  Voor het groente-, fruit en tuinafval kunt u gebruik maken van verzamelcontainers voor GFT.

 • PMD  
  PMD kunt u aanbieden in de speciale PMD-zakken. U ontvangt de inzamelzakken één keer per kwartaal in uw brievenbus.   

 • Papier  
  Papier kunt u in dozen aan de weg aanbieden. Verenigingen halen het papier op. Bij  sommige verenigingen en supermarkten/winkelcentra staan ook containers om uw papier in te gooien.  

Inzamelmiddelen voor laagbouw  

Gaat u in een nieuwbouw laagbouwwoning (zoals een eengezinswoning, boerderij of twee-onder-een-kapwoning) wonen? Dan maakt u vooral gebruik van minicontainers.   

 • Restafval  
  Standaard krijgt u een minicontainer van 140 liter voor restafval. Deze container is voorzien van een chip. Deze chip registreert hoe vaak de container geleegd wordt. Op basis van deze gegevens wordt de hoogte van het variabele deel van de afvalstoffenheffing bepaald. U kunt ook een grotere container van 240 liter aanvragen.   

 • Minicontainer voor GFT-afval  
  U kunt kiezen voor een minicontainer van 140 liter of 240 liter. Tegen betaling kunt u een  extra container voor GFT-afval aanvragen.  

 • Minicontainer voor PMD  
  Een minicontainer van 240 liter is standaard, maar u kunt ook kiezen voor een minicontainer van 140 liter. Tegen betaling kunt u een extra container voor PMD aanvragen. Gebruikt u zakken in de PMD-container? Dan moeten deze zakken transparant zijn. Enkele supermarkten verkopen ook speciale PMD-zakken. 

 • Minicontainer voor papier 
  U kunt een minicontainer van 140 of 240 liter aanvragen. Het papier wordt opgehaald door de verenigingen. Tegen betaling is het mogelijk om een extra container aan te vragen. Neem hiervoor contact op met Cyclus

Niet gevonden wat u zocht?