Vind jij duurzaamheid belangrijk? Zet dan jouw communicatie skills in bij de gemeente Nieuwkoop en help ons bij het waarmaken van onze duurzaamheidsambities!

Ambitie van Nieuwkoop: energieneutraal in 2050

Onze ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn staat in ons 'Beleidskader Duurzaamheid' en is verder uitgewerkt in het duurzaamheidsprogramma 2020-2024. Met dit programma werken we aan zes kernthema's: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit, mobiliteit en verduurzamen gemeentelijke organisatie.

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur/redacteur duurzaamheid ben je verantwoordelijk voor de communicatie over de kernthema’s uit het Duurzaamheidsprogramma 2020-2024. Je adviseert het team en de betrokken wethouders over de communicatie aanpak van de lopende projecten en realiseert ook zelf de uitvoering ervan. Het organiseren en uitvoeren van de participatie met inwoners en stakeholders is daar onderdeel van. Voorbeelden van de projecten zijn: op weg naar aardgasvrij (transitievisie warmte), aanpak energiearmoede en het opstellen van een beleidskader zonnepanelen. Andere projecten waar je je mee bezighoudt zijn bijvoorbeeld het betrekken van jongeren bij de energietransitie en het (mede) beheren van de website duurzaam-nieuwkoop.nl.

Wie ben je?

 • Je hebt kennis van communicatie bij voorkeur ook op het gebied van duurzaamheid en duurzaamheidsbeleid.
 • Je beheerst de advieskant van het communicatievak en vindt ook de uitvoering ervan leuk.
 • Je hebt een vlotte pen en bent in staat om inhoudelijke artikelen over duurzaamheid voor onze inwoners toegankelijk te schrijven. En kan deze ook omzetten naar relevante content op social media.
 • Je hebt ervaring met participatietrajecten.
 • Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen.
 • Je schakelt moeiteloos tussen diverse teams en projecten.

De functie is voor 32-36 uur per week en vereist een enthousiaste instelling en een flexibele werkhouding.

Wat verwachten we van jou?

Enige ervaring en affiniteit met het vakgebied is een vereiste. Een pré is dat je werkervaring hebt opgedaan bij een gemeente of ervaring hebt met samenwerken op het gebied van duurzaamheid met een gemeente. Wij vragen een hbo/wo werk- en denkniveau.

Wij bieden jou

 • Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving bij een fraaie, centraal gelegen, landelijke gemeente in het Groene Hart.
 • De gemeente Nieuwkoop is een slagvaardige organisatie met korte lijnen. Het is een open, informele organisatie met betrokken mensen.
 • Wij bieden je een salaris tussen de € 3.090,- en € 4.671,- bruto per maand (salaristabel april 2022, functieschaal 10, de aanloopschaal is 9) voor 36 uur per week. Bij 32 uur naar rato. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% dat je kunt besteden aan kopen van extra verlofuren of opleiding of je laat het uitbetalen.
 • Je ontvangt moderne apparatuur zodat je tijd- en plaats-onafhankelijk kunt werken.
 • Een functie voor 32-36 uur per week, de werkdagen en tijden zijn in overleg flexibel in te vullen.

Je plek in de organisatie

Je komt te werken in het team Communicatie van de afdeling Publiekszaken en je onderhoudt nauw contact met het team Ruimte en Economie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondbedrijf. Dit team gaat inhoudelijk aan de slag met de duurzaamheidsopgave. Naast deze collega’s ben je veel in contact met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeente.

Meer informatie

Vragen over de functie kun je stellen aan Karin Moons (teamleider Communicatie). Vragen over de procedure kun je stellen aan Stephanie Klaarmond (P&O adviseur). Je kunt ons bellen op tel. nr. 14 0172.

Reactie

Ben jij de collega waar wij naar zoeken? Stuur dan vóór 31 januari a.s. via de website werkeninhetwesten.nl(externe link) je brief met motivatie en cv.