Bent u benieuwd of uw buren de aangevraagde omgevingsvergunning hebben gekregen? Of wilt u weten of en tot wanneer een bestemmingsplan ter inzage ligt? Gemeenten in Nederland zijn verplicht gemeentelijke regelgeving digitaal bekend te maken via www.officielebekendmakingen.nl. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een vergunning voor een evenement, een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het kappen van een boom.

Op de website www.officielebekendmakingen.nl kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. Als u op de website zoekt op postcode en woonplaats, kunt u bekijken welke vergunningen er in die omgeving zijn verstrekt.

Berichten over uw buurt

Op de hoogte blijven van kennisgevingen van de gemeente, provincie en waterschappen kan ook via de de e-mailservice van overheid.nl. Ook kunt u op deze website makkelijk zoeken naar besluiten over uw buurt zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving. In de week van 2 april 2024 ontvangen alle inwoners die ouder zijn dan 25 jaar en waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid een welkomstmail. Vanaf die datum ontvangt u automatisch de bekendmakingen rondom uw woonadres. Meer informatie over Berichten over uw buurt vindt u op overheid.nl

Service op papier

Omdat niet iedereen internet heeft, staat er in ons tweewekelijks huis-aan-huis blad Nieuwkoop Nieuws een verkorte weergave van de publicaties en bekendmakingen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?