Voor iedereen van 55 jaar en ouder organiseren we woensdag 29 mei Doortrappen. Dit keer bij Grandcafé de Steupel in Nieuwkoop. Doel van deze dag is om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Tijdens een leuke, actieve (gratis) ochtend krijgen deelnemers onder andere een fietscheck, een verkeerskennistest en fietsen zij een behendigheidsparcours.

Onderdeel Fit op de Fiets

Marjan Bos van Meer Bewegen voor Ouderen verzorgt 29 mei het onderdeel ‘Fit op de Fiets’. Ze vertelt: “Bij Fit op de Fiets gaan we aan de slag zonder fiets, maar met een lach. Een leuk en actief onderdeel waarbij we oefeningen doen die belangrijk zijn voor ons reactievermogen, balans, evenwicht en kracht. Naarmate we ouder worden, gaat het fietsen misschien niet meer zo makkelijk als vroeger. De verschillende onderwerpen die aan bod komen, zijn van grote waarde om nog lang fit en veilig te blijven fietsen. Na deze dag gaat u met plezier op de fiets naar huis. Fietsen is goed, meer fietsen is nog beter.”

Betere verkeerskennis

Etienne van Ginkel van Van Ginkel Drive rijopleiding is er 29 mei ook bij en vertelt hierover: “Tijdens deze informatieve ochtend probeer ik de theoretische kennis van de fietsers te testen en te verbeteren. Ik vertel over hun kwetsbaarheid in het verkeer. Want op de fiets gaat alles wel langzaam, maar toch nog behoorlijk hard. Door een betere verkeerskennis rijden de deelnemers met meer zelfvertrouwen door het verkeer. En ook het plezier in het fietsen komt terug. Kortom, een hele leerzame en waardevolle ochtend.” 

Middagprogramma 

Bij het middagprogramma kunt u kiezen uit twee opties. 

Optie 1: Vaardigheidsparcours, fietscheck en afsluitende fietstocht 

Bij dit onderdeel hebben we een uitdagend vaardigheidsparcours uitgezet waarop u uw eigen fietsvaardigheid kunt testen. Daarnaast staat Fietsspecialist Van Eijk voor u klaar voor een fietscheck met gratis spiegel. Tot slot kunt u aansluiten bij een gezellige fietstocht waarbij we in een rustig tempo een route van ongeveer twintig kilometer afleggen.

Optie 2: U weer veilig op de fiets voelen

Mocht u met minder vertrouwen op de fiets stappen of belemmeringen voelen om op de normale fiets te stappen. Dan kunt u het onderdeel ‘U weer veilig op de fiets voelen’ bijwonen. Pro Move verzorgt samen met ons een parcours. Fietsspecialist Van Eijk uit Ter Aar is er met fietsen van Van Raam. Deze fabrikant maakt driewielfietsen, scootmobielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, driewieltandems, duofietsen, zitfietsen, ligfietsen, transportfietsen en lage instap fietsen. Het fietsen op een speciale fiets biedt de mogelijkheid om weer zelfverzekerd aan het verkeer deel te nemen. Deelnemers aan deze editie van Doortrappen kunnen de speciale fietsen uittesten.

Aanmelden

Aanmelden voor Doortrappen kan met een e-mail naar sportpunt@nieuwkoop.nl. Geef daarbij aan welke optie u kiest tijdens het middagprogramma.