Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En heeft u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen. 

Stemmen in Nederland 

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland Y 32 invullen. Met het dit formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar 1 keer stemmen voor het Europees Parlement. De gemeente moet het formulier uiterlijk 23 april 2024 ontvangen. U kunt het formulier opsturen naar: Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. U kunt het formulier ook afgeven bij de balie tijdens onze openingstijden. Het formulier is in het Nederlands. U kunt ook de uitleg bij het formulier bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. 

Stemmen in EU-land

Wilt u stemmen voor de Europese verkiezingen in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft?

Dan hoeft u zich niet te registreren bij uw Nederlandse gemeente, tenzij u zich eerder al in Nederland heeft geregistreerd voor de Europese verkiezingen. In dat geval neemt u contact op met de Nederlandse gemeente waar u woont, om uw eerdere registratie Y 32 in te trekken. Informatie over eventuele eerdere registratie kunt u opvragen bij uw gemeente.