De Fontein

Op de voormalige locatie van de Fontein (Vosholstraat) komen 12 koopwoningen met extra parkeerplaatsen. Er komen 2 twee-onder-één kappers en 8 rijwoningen (aan de kant langs de Hoogerheijdestraat). 

Het Kompas

Op de voormalige locatie van Het Kompas (Meester Jonkerpad) wordt, naast 5 koop rijwoningen en extra parkeerplaatsen, ook een Futurahuis gerealiseerd. Binnen een Futurahuis wordt zelfstandig wonen gecombineerd met zorg op maat. Hierdoor kunnen senioren die enige zorg behoeven toch zelfstandig blijven wonen. In Nieuwveen is al met succes een Futurahuis gebouwd.  Kijk voor meer informatie op www.futurazorg.nl. 

De Vosseschans

Op de voormalige locatie van de Vosseschans (Vierambachtsstraat) komen in totaal 20 woningen met extra parkeerplaatsen. Dit zijn 4 koop rijwoningen en 16 sociale huurwoningen, type levensloopbestendig (begane grond + 1 verdieping). De 16 huurwoningen zijn mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland. In opdracht van Woondiensten Aarwoude is Bolton Bouw in februari 2022 gestart met de bouw van deze 16 sociale huurwoningen, ook wel hofjeswoningen genoemd. De verwachting is dat de woningen enkele weken na de zomervakantie van 2022 opgeleverd worden.

Impressie sociale huurwoningen

De 21 koopwoningen op de voormalige schoollocaties worden ontwikkeld door Bolton Ontwikkeling en gebouwd door Bolton Bouw. Meer informatie over de verschillende woningen is te vinden op www.fierwonen.nl.

Inrichting openbare ruimte

Voordat de bouw van de koopwoningen en het Futurahuis start, wordt onder andere riolering en kabels en leidingen aangelegd. Dit noemen we ‘bouwrijp maken’. Een deel van het puin van de sloop van de scholen is achtergebleven. Dit gebruiken we voor de fundering van (bouw)wegen. Dit heeft veel voordelen: het is duurzaam, er zijn minder transporten nodig en het sloopmateriaal wordt hergebruikt. Zodra de woningen zijn opgeleverd leggen we de openbare ruimte rondom de woningen aan. Dit noemen we ‘woonrijp maken’.

Het ontwerp van het openbaar gebied is te vinden in het inrichtingsplan. U vindt dit document onderaan deze pagina. U kunt tot en met 15 april 2022 een reactie geven op het inrichtingsplan. Doe dit via info@nieuwkoop.nl, uiterlijk 15 april 2022.

Volg het project via de BouwApp

Wij houden u graag zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden. Dit doen we onder andere via de BouwApp. In deze app leest u de laatste stand van zaken:

 • Download de BouwApp gratis in de playstore van Google of de Appstore van Apple.
 • Zoek het project Ter Aar Vernieuwd Verbonden
 • Voeg het project toe aan uw favorieten. U krijgt een melding als we een update plaatsen.

Planning

 1. Afgerond: Vaststelling bestemmingsplan -

  Bestemmingsplan Ter Aar Vernieuwd Verbonden vastgesteld.

 2. Afgerond: Start bouw huurwoningen -

  21 februari 2022 is gestart met de bouw van de sociale huurwoningen. 

 3. Nog te doen: Start verkoop koopwoningen -

  Verkoop loopt via www.fierwonen.nl. 

 4. Nog te doen: Oplevering huurwoningen

  In het najaar van 2022 worden de huurwoningen opgeleverd.

Heeft u gevonden wat u zocht?