Wat moet u doen?

  • Een zonnebloem kweken.
  • Goed zorgen voor uw zonnebloem, zodat deze de grootste wordt.
  • Uw zonnebloem opmeten en ons laten weten hoe groot hij is geworden!

We deelden aan alle basisschoolkinderen een zakje met zonnebloemzaden uit en ook u kon een zakje met zonnebloemzaden ophalen bij het gemeentehuis in Nieuwveen. Inmiddels zijn alle zakjes zijn vergeven. 

De zonnebloemwedstrijd: uw zonnebloem opmeten

Geef voor maandag 5 september 2022 de uiteindelijke hoogte van de zonnebloem door via duurzaam@nieuwkoop.nl met als onderwerp #ZonnebloemNieuwkoop. Vermeld daarbij uw naam en adres. Stuur ook een foto of filmpje mee van uw zonnebloem waarbij te zien is dat u de zonnebloem opmeet. 

Let op! Alleen de lengte van de steel telt. Meten kunt u bijvoorbeeld doen door langs de steel een lat te leggen (dat kan ook als de zonnebloem is omgevallen) en er een meetlint langs te leggen. Laat duidelijk de hele steel zien en zorg dat de lengte leesbaar is.

Bij twee winnaars met dezelfde hoogte telt ook de diameter (van de steel), waarbij de hoogste diameter wint. Meet nauwkeurig. De 6 grootste zonnebloemen komen we persoonlijk bij u nameten. In de week van 5 september ontvangen deze 6 deelnemers de datum van het nameten.

Wat kunt u winnen?

De winnaars 1 tot en met 6 winnen het ‘duurzaam tuinieren’ en ‘duurzaam tuinieren voor kinderen’ boek van Anne Wieggers. Voor de nummer 1, 2 en 3 is ook nog een andere, mooie prijs weggelegd. De winnaars worden uiterlijk eind september bekend gemaakt.

Laat van u horen!

We vinden het superleuk om te zien hoe het met uw zonnebloem gaat. Post op Facebook en/of Instagram met de hashtag #zonnebloemnieuwkoop en vertel ons de tussenstand. Hoe hoog is uw zonnebloem op dat moment?

Geen social media account? U kunt ook meedoen door uw reactie te mailen naar duurzaam@nieuwkoop.nl met als onderwerp #ZonnebloemNieuwkoop. Als u meedoet, gaat u akkoord dat we uw foto’s mogen gebruiken op onze gemeentelijke kanalen.

Waarom een zonnebloemwedstrijd? 

Zonnebloemen kweken is superleuk en leerzaam. Daarnaast zijn zonnebloemen zijn niet alleen mooi, maar zorgen ze ook voor voedsel: nectar in de zomer voor bijvoorbeeld bijen en zaden in de herfst voor vogels. De wedstrijd is ook een goed moment om de tegels in de tuin plaats te laten maken voor de prachtige zonnebloemen. Geniet ervan en veel succes!