Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren wij vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje. 

Er is ook weer een Panna Knock Out toernooi. Net als vorig jaar in Langeraar laat Nasser ‘El Jackson’ coole tricks en moves met een bal zien. Dit toernooi is een samenwerking met Jong in Nieuwkoop. Aanmelden voor het toernooi kan via www.jonginnieuwkoop.nl of tijdens de dag zelf. 

Informatiemarkt Jong in Beweging

Verder organiseren we tijdens ‘Jong in Beweging’ een informatiemarkt. Verschillende organisaties delen informatie en kennis op het gebied van bewegen en gezond eten. Diëtistenpraktijk Dieet voor Jou vertelt alles over gezonde voeding en je kunt er gezonde traktaties maken. Astrid de Jong van Oefentherapie Mensendieck/Nieuwkoop weet alles over een juiste houding, bewust bewegen en een gezond slaappatroon. Renate Brand van Brand New Insights helpt jongeren om op een creatieve, beeldende en positieve manier zelf hun obstakels te overwinnen en makkelijker te leren.

Week voor de gezonde jeugd

Wethouder Tom de Kleer: “Gezond leven willen we van jongs af aan normaal maken. Daarom is in de Week voor de Gezonde jeugd volop aandacht voor de gezondheid van jongeren én hun omgeving. Dat gebeurt in het hele land en ook in onze gemeente doen we mee. Er zijn activiteiten waaraan je in de meeste gevallen gratis kunt meedoen. In het bijzonder vestig ik de aandacht op de informatiemarkt. Niet alleen voor jeugd, ook voor ouders en verzorgers heel interessant. Ga kijken of nog beter: doe mee!"