Veiligheid

Gemeente en politie werken samen met inwoners en ondernemers aan het verhogen van de veiligheid in de gemeente. Als er een ramp of een zwaar ongeval gebeurt, volg dan de instructies op van de gemeente en de hulpdiensten.

Samen met veiligheidspartners zoals de politie, het Openbaar Ministerie en (jeugd)zorginstellingen is de gemeente verantwoordelijk voor een goed integraal veiligheidsbeleid. In de beleidsnota Veiligheid en Handhaving zijn de prioriteiten vastgesteld. De nota kunt u onder aan de pagina downloaden.   

Ook u kunt bijdragen aan veiligheid:

  • Bel 112 bij verdachte situaties, zoals een onbekende in de tuin van uw buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen op straat.
  • Doe mee met Burgernet.
  • Sluit u aan bij of start een BuurtWhatsAppgroep(BWA). In een BWA groep waarschuwen buurtbewoners elkaar snel bij verdachte situaties en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht. Kijk voor informatie over WhatAppgroepen op https://wabp.nl/ of download de tips onder aan de pagina.

Voor vragen over crisisbeheersing kunt u contact opnemen met Jaap Verlare. Wanneer het gaat over openbare orde en veiligheid of de BuurtWhatsApp kunt u contact opnemen met Wendel van Genderen. Beiden zijn bereikbar via tel 14 0172 of per mail via info@nieuwkoop.nl.

Ramp of crisis

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom waarschuwen we dan via de sirene, NL-Alert (www.crisis.nl/nl-alert) en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via internet, TV, radio en Social Media. Bij een grote ramp of noodsituatie maken we gebruik van de website www.hollandsmiddenveilig.nl. Op deze website vindt u dan informatie over wat er is gebeurt, wat u het beste kunt doen en geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Wilt u weten welke risico's zich in uw omgeving kunnen voordoen? Bekijk dan de website www.risicokaart.nl.

Top