Trouwambtenaren

Angelien Stokman-Straathof 

De dag waarop twee mensen in het huwelijk treden of hun partnerschap laten registreren is een bijzondere dag in hun leven. Zij bevestigen hun keuze voor een wettelijke verbintenis. En het spreekt vanzelf dat die plechtigheid de sfeer moet krijgen die aansluit bij hun specifieke wensen. Naast mijn officiële taak als ambtenaar van de burgerlijke stand heb ik dan ook de plezierige en dankbare taak om de huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie de stijl en inhoud te geven die het paar voor ogen heeft. Het kennismakingsgesprek dat we vooraf met ons drieën hebben, speelt daarbij een belangrijke rol. Het paar laat iets van zichzelf zien en het biedt mij de mogelijkheid de ceremonie en de toespraak geheel af te stemmen op het paar. Het voltrekken van een huwelijk of het registreren van een partnerschap is voor mij telkens weer een unieke en inspirerende gebeurtenis. Sinds 1992 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik ben getrouwd en wij hebben drie kinderen. Naast mijn functie als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik werkzaam als procesondersteuner bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondbedrijf van de gemeente Nieuwkoop.

Sanne van der Meij 

-beperkt beschikbaar op donderdag en vrijdag; neem contact op met het Klant Contact Centrum voor de mogelijkheden-
Het voltrekken van huwelijk en de registratie van een partnerschap vind ik ontzettend bijzonder om te doen! Twee mensen die in het bijzijn van hun vrienden en familie elkaar het ja-woord geven is elke keer weer mooi om te zien. Daar draag ik graag aan bij!
De plechtigheid wordt voor een groot gedeelte vormgegeven door het bruidspaar, ik sta dan ook erg open voor hun wensen. Deze wensen bespreken we in een voorgesprek, waarin ik langsga bij het bruidspaar thuis. Daarnaast leer ik het bruidspaar op deze manier ook een beetje kennen, waardoor ik mijn voordracht een stuk persoonlijker kan maken. Naast mijn functie als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand werk ik in Utrecht op een buitenschoolse opvang. Ik beleef veel plezier aan het werken met kinderen.  Ik woon al bijna mijn hele leven in Zevenhoven en ik hoop nog veel  partnerschappen te registreren en huwelijken te mogen voltrekken in deze prachtige gemeente!

Patrick van der Vlugt

Trouwen is een mooie gebeurtenis. Met elkaar een verbintenis aangaan voor de rest van jullie leven. In voor- en in tegenspoed, in goede en in slechte tijden. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand mag ik bijdragen aan deze mooie gebeurtenis. Een eervolle taak die ik graag vervul.
Mijn naam is Patrick van der Vlugt, getrouwd, vader van 2 dochters en woonachtig in Langeraar. Werkzaam als financieel adviseur en secretaris en instructeur bij Drum- & Showband Dice Musica ’83.
Trouwen is een groot feest met de huwelijksceremonie als officieel gedeelte van de dag. Tijdens deze ceremonie vind ik het belangrijk om een persoonlijk verhaal over jullie te vertellen. Ik kom bij jullie thuis langs en in een kennismakingsgesprek bespreek ik jullie wensen. Graag luister ik naar jullie verhaal en vertaal dit naar een speech voor de huwelijksceremonie. Een speech waarin jullie de hoofdrol spelen, waarin jullie liefde voor elkaar wordt verteld. Het is een ceremonie met een officieel tintje, maar ook een ceremonie met een lach en een traan.

Inez Hoogerwerf

- Niet beschikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag. - 
Dé Trouwdag, daar leef je als bruidspaar naar toe. Je treft voorbereidingen, beleeft daar plezier aan en je kijkt uit naar het moment waarop je ‘ja’ tegen elkaar zegt.  Dat is een spannend en uniek moment. 
Als trouwambtenaar beleef  ik veel plezier aan het vormgeven van de ceremonie rond dit bijzondere moment.  De aanstaande echtgenoten staan centraal, hun liefde en hun leven. De wensen van het paar laat ik in de ceremonie graag terugkomen.  Met mijn bijdrage wil ik het echtpaar een herinnering meegeven waarop ze kunnen terugkijken met een warm gevoel. Niet een standaard praatje met een paar flauwe grappen, maar een ceremonie die bij het paar past met de humor en emoties die bij het bruidspaar horen. Het is jullie dag! 

Rob van Hilten

De trouwdag is de dag waarop jullie je liefde voor elkaar bevestigen en ten overstaan van wie het maar wil horen hardop uitspreken dat jullie samen verder willen gaan. Jullie zijn het stralend middelpunt van die gebeurtenis, ‘the stars of the show’!

Als trouwambtenaar zet ik jullie graag in het zonnetje en laat jullie stralen in jullie eigen verhaal. Tijdens het kennismakingsgesprek leren wij elkaar kennen, zodat ik weet wie jullie zijn, hoe jullie liefde voor elkaar begon en waarom jullie elkaar je liefde willen verklaren, en misschien ook wel wat jullie typische en grappige eigenaardigheden zijn. Op basis daarvan schrijf ik een ‘warme’ en persoonlijke toespraak waarin jullie jezelf herkennen en waarvan de aanwezige gasten bevestigend zullen knikken.

Ik ben freelancefotograaf, journalist en PR-adviseur. Daardoor kom ik op de mooiste plekken en schrijf over de meest bijzondere onderwerpen. Ik weet dus uit ervaring hoe een mooie en onvergetelijke gebeurtenis als jullie trouwdag eruit moet zien. Want… deze dag draait alles om jullie!

Andra Vlaardingerbroek

Gefeliciteerd, jullie gaan elkaar binnenkort het ‘ja-woord’ geven! Het lijkt mij een enorme eer om jullie geliefden mee te nemen in jullie liefdesverhaal op deze grote dag. De huwelijksvoltrekking is een van de hoogtepunten van de bruiloft en deze moet dan ook mooi en persoonlijk zijn. Met een lach en misschien zelfs wel een traan.

Een paar weken voor de bruiloft kom ik bij jullie langs om kennis te maken. Samen bespreken we jullie wensen, maar daarnaast ga ik ook veel vragen stellen. Om jullie beter te leren kennen, want hoe meer ik over jullie te weten kom, des te mooier en persoonlijker de ceremonie. Uiteraard verwerk ik in de toespraak leuke anekdotes, de mooie momenten uit jullie leven, maar er kan ook aandacht zijn voor eventuele verdrietige kanten. Het is voor mij geen probleem de ceremonie, of een deel hiervan, in het Engels te voeren.

Over mij: ik ben Andra, 33 jaar, woon samen met mijn grote liefde en onze vier kinderen in Noorden en werk als communicatieprofessional bij gemeente De Ronde Venen. Verder ben ik een echte levensgenieter, ik houd van buiten zijn, lekker eten en een goed boek. Ik kijk er naar uit om van jullie mooiste dag een feestje te maken! 

Trouwambtenaar voor één dag

Het is mogelijk uw huwelijk te laten voltrekken of uw partnerschap te laten registreren door bijvoorbeeld een familielid, vriend of collega. Deze persoon kan op uw verzoek door het college van B&W worden benoemd als trouwambtenaar voor één dag. Als deze persoon nog geen trouwambtenaar is bij een andere gemeente moet er ook een beëdiging plaatsvinden bij de rechtbank Den Haag.

Uw aanvraag moet uiterlijk vier maanden voor het huwelijk/de registratie worden ingediend. U gebruikt hiervoor het aanvraagformulier. Aan de benoeming van uw eigen trouwambtenaar zijn kosten verbonden.

Top