Nieuws Coronavirus

Voor alle actuele informatie over het coronavirus en geldende maatregelen, adviezen en regelingen verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 • Prikbus ook in onze gemeente  

  (08-09-2021)

  Vanaf 14 september kunt u iedere dinsdag en donderdag in Nieuwkoop en Nieuwveen zonder afspraak een 1e vaccinatie halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden.

 • Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK) 

  (22-07-2021)

  Regeling verlengd tot 1 oktober 2021 

  Ondanks alle versoepelingen rondom corona hebben veel mensen het financieel nog steeds moeilijk. Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben lange tijd geen of minder inkomen gehad. Hierdoor kunnen zij privé-woonlasten niet meer betalen. Om inwoners te helpen die een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, is de Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen. De regeling liep eerst tot 1 juli 2021 en is nu verlengd tot 1 oktober 2021.  

 • Maatregelen Coronavirus voor ondernemers

  (12-03-2021)

  Wat betekenen de maatregelen voor uw bedrijf?

 • Corona en winkelen en boodschappen doen

  (10-02-2021)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Warenmarkten die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen ook open blijven. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur.

 • Lockdown verlengd

  (02-02-2021)

  Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

 • Aangescherpte maatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur

  (04-11-2020)

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

 • Bestaande maatregelen opnieuw verscherpt

  (14-10-2020)

  Gisteren tijdens de persconferentie heeft het kabinet vanwege de oplopende cijfers de bestaande maatregelen opnieuw verscherpt. Voor de komende periode is een routekaart gemaakt, zodat iedereen precies kan zien waar welke regels van kracht zijn.

 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (05-10-2020)

  Vanaf woensdag 30 september geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

 • Houd 't zelf in de hand

  (20-07-2020)

  Nog steeds blijven we stapjes vooruit zetten in de corona-aanpak. Maar regels blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De vakantieperiode is inmiddels begonnen en onder het motto “Houd ’t zelf in hand” hopen we dat iedereen ook van de vakantie kan genieten.

 • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners

  (27-03-2020)

  Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

 • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn'

  (24-03-2020)

  Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

Top