Nieuws Coronavirus

Als gemeente vragen wij onze inwoners om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo proberen we te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

Op deze pagina kunt u alle eerder geplaatste nieuwsberichten vinden over het coronavirus en de gevolgen voor onze dienstverlening. Kijk ook op onze website voor de actuele openingstijden.

 • Buurtbus Langeraar rijdt weer

  (03-12-2020)

  Sinds 30 november rijdt de buurtbus Langeraar weer. Zij houden uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM.

 • Mondkapje vanaf 1 december verplicht

  (01-12-2020)

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. 

 • 17e noodverordening Covid-19 Veiligheidsregio Hollands Midden

  (09-11-2020)

  De voorzitter veiligheidsregio heeft per 4 november 2020 de ‘16e Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Hollands Midden’ vastgesteld. In deze noodverordening krijgen de verzwaringen van de gedeeltelijke lockdown die het kabinet op 3 november bekendmaakte een juridische invulling.

 • Beste kinderen

  (07-11-2020)

  Gaat het goed met jullie? Het is wel een rare tijd zo he? Niezen in je elleboog, afstand houden en heel veel en vaak je handen wassen. Het was even wennen en ook best wel een beetje gek, maar doordat jullie allemaal zo goed je best hebben gedaan, worden er gelukkig steeds minder mensen ziek.

 • Aangescherpte maatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur

  (04-11-2020)

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

 • Bericht van de burgemeester

  (04-11-2020)

  Beste inwoners van de gemeente Nieuwkoop,

  Ik schrijf u deze brief, midden in de tweede golf van het coronavirus. Een virus dat ons allemaal op verschillende manieren hard raakt. Het zijn onzekere tijden. In de wereld, in ons land en zeker ook in onze eigen dorpen. De horeca is nu al weer enkele weken dicht, sporten in groepsverband kan niet meer en ook andere vormen van vermaak zoals een bezoek aan het museum of de bibliotheek  kunnen vanaf vandaag niet meer.

 • 15e Noodverordening veiligheidsregio Hollands Midden

  (15-10-2020)

  Het aantal coronabesmettingen in de Veiligheidsregio Hollands Midden is zeer zorgelijk. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen en kon zich opnieuw en in hoog tempo verspreiden. Het kabinet heeft daarom besloten tot een gedeeltelijke lockdown om deze snelle verspreiding van het virus te stoppen.

 • Bestaande maatregelen opnieuw verscherpt

  (14-10-2020)

  Gisteren tijdens de persconferentie heeft het kabinet vanwege de oplopende cijfers de bestaande maatregelen opnieuw verscherpt. Voor de komende periode is een routekaart gemaakt, zodat iedereen precies kan zien waar welke regels van kracht zijn.

 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (05-10-2020)

  Vanaf woensdag 30 september geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

 • 14e Noodverordening COVID-19

  (30-09-2020)

  Vanaf dinsdag 29 september 2020 18:00 uur geldt de ‘14e Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden’.

 • Aangepaste dienstverlening 

  (29-09-2020)

  De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

 • Meer coronamaatregelen vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur

  (29-09-2020)

  Gisteren heeft de rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het groeiende aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Deze regels gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur. Als iedereen zich goed aan de regels houdt, raken minder mensen besmet.

 • 13e Noodverordening

  (28-09-2020)

  Vanaf zondag 27 september 2020 18:00 uur geldt de ‘13e Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden’.

 • Maatregelen aangescherpt (nieuwe noodverordening)

  (21-09-2020)

  Het gaat niet goed. Het aantal coronabesmettingen in ons land stijgt te hard en Hollands Midden is één van de zes regio’s waar het aantal besmettingen het snelst toeneemt. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan worden de geldende maatregelen verscherpt.

 • Landelijke aanscherping van de regels (nieuwe noodverordening)

  (13-08-2020)

  Vanaf 10 augustus geldt de ‘10e noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Hollands Midden’. Het uitgangspunt blijft: houd 1,5 meter afstand van elkaar, vermijd drukte en pas de hygiëneregels toe. Wie klachten heeft, blijft thuis en laat zich testen. 

 • Houd 't zelf in de hand

  (20-07-2020)

  Nog steeds blijven we stapjes vooruit zetten in de corona-aanpak. Maar regels blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De vakantieperiode is inmiddels begonnen en onder het motto “Houd ’t zelf in hand” hopen we dat iedereen ook van de vakantie kan genieten.

 • Testen op het coronavirus

  (04-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

 • Scholen en opvang weer van start

  (03-06-2020)

  Na een lange periode van thuisonderwijs mochten de basisscholen en kinderopvang vanaf 11 mei weer starten. Vanaf deze week mag ook het Ashram college in Nieuwkoop haar deuren weer openen.
   

 • Algemene pagina Coronavirus

  (02-06-2020)

  Als gemeente vragen wij onze inwoners om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo proberen we te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

 • Extra ruimte terrassen

  (01-06-2020)

  De horeca is vanaf maandag 1 juni 12:00 uur weer open.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  (20-05-2020)

  De Nederlandse corona‐aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Inmiddels zijn er door de naleving van de maatregelen goede resultaten bereikt; de cijfers laten een positieve ontwikkeling zien en dus komt er stap voor stap meer ruimte.

 • Welke beroepen mogen zich laten testen op corona?

  (12-05-2020)

  Bij de corona test drive-in kunnen verschillende beroepsgroepen zich laten testen op het coronavirus. Daarmee kan worden vastgesteld of iemand het coronavirus op dat moment heeft. 

 • Versoepeling van de maatregelen

  (08-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven. Om het coronavirus onder controle te blijven houden is de naleving van de belangrijkste basisregels belangrijker dan ooit.

 • Jeugd mag weer buiten sporten  

  (01-05-2020)

  Sinds 29 april mogen sportverenigingen en aanbieders van sport en bewegen sommige sportactiviteiten voor de jeugd weer voorzichtig opstarten. Verenigingen kunnen hun jeugdleden tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding een aangepaste buitentraining aanbieden.

 • Steunfonds en extra gemeentelijke regelingen

  (09-04-2020)

  De coronacrisis heeft een zeer grote impact op de Nederlandse samenleving. Dat geldt ook voor de gemeente Nieuwkoop. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor onze bedrijven en (maatschappelijke) organisaties. 

 • Voorkom extra drukte op de Milieustraat

  (08-04-2020)

  De Milieustraat is gewoon open, wel zien we dat het een stuk drukker is dan normaal. Kunt u uw bezoek even uitstellen? Dan vragen we u dit te doen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is.

 • Bericht van de burgemeester

  (02-04-2020)

  Lieve mensen, 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het coronavirus tot 28 april verlengd. We doen er met zijn allen alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Slimmer chillen = corona killen

  (31-03-2020)

  Chillen met je vrienden? Hoe doe je dat eigenlijk in coronatijd?

 • Bericht van wethouder Antoinette Ingwersen aan ondernemers

  (27-03-2020)

  Met de komst van het coronavirus zijn het onzekere tijden in Nederland. Voor iedereen, maar zeker ook voor onze ondernemers. Hoelang gaat het duren en wat heeft dit voor consequenties? Vragen waar ook ik (nog) geen antwoord op heb.   

 • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners

  (27-03-2020)

  Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

 • Q&A Coronavirus veiligheidsregio Hollands Midden

  (26-03-2020)

  In de regio komen er veel vragen binnen van inwoners, ondernemers en professionals in de vitale sectoren. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft deze vragen met de antwoorden hierop gebundeld in een document. 

 • Handhaving maatregelen coronavirus

  (25-03-2020)

  Toezicht & Handhaving controleert dagelijks of inwoners en ondernemers/bedrijven zich houden aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn en hebben jullie hulp hard nodig. Neem de maatregelen serieus en volg de adviezen van het RIVM en de GGD op.

 • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn'

  (24-03-2020)

  Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

 • Criminelen maken gebruik van Coronavirus

  (20-03-2020)

  Het coronavirus wordt veelvuldig gebruikt door criminelen. Babbeltrucs, phishing, valse (verkoop) websites, en brieven over anti-bacteriële pinpasjes zijn daar voorbeelden van.

 • Consequenties coronavirus voor uitvaarten

  (18-03-2020)

  De gemeente Nieuwkoop volgt de instructies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD op. Daarnaast is er afstemming met relevante organisaties in de uitvaartbranche.

 • Noodopvang voor kinderen

  (18-03-2020)

  Vanaf 11 mei zijn de scholen en de BSO weer gedeeltelijke open. De kinderopvang en gastouderopvang zijn weer volledig open. Voor ouders die werken binnen de cruciale beroepen en extra opvang nodig is er noodopvang beschikbaar.  

 • Beste kinderen

  (18-03-2020)

  Tot een paar weken geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord: het Coronavirus. Nu hoor en zie je het overal. Van het Coronavirus kun je ziek worden. Als je jong en gezond bent is dat niet zo erg, maar voor mensen die ouder zijn of een zwakkere gezondheid hebben kan het gevaarlijk zijn.

 • Rode Kruis: coronavirus

  (18-03-2020)

  Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn via 070-4455 888. 

 • Regeling voor ondernemers 

  (17-03-2020)

  Bepaalde sectoren en bedrijven worden hard getroffen door de pandemie van het Coronavirus. De regering heeft voor ondernemers steunmaatregelen getroffen. 

 • Burgemeester steekt inwoners hart onder de riem

  (16-03-2020)

  Het kabinet heeft zondag 15 maart bekendgemaakt dat de scholen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangcentra, horeca en sportverenigingen sluiten tot en met maandag 6 april om verdere verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die werken in de vitale sectoren. 

 • Coronavirus vastgesteld bij inwoner Nieuwkoop

  (12-03-2020)

  Bij een inwoner van onze gemeente is het COVID-19 (het nieuwe coronavirus) vastgesteld. De inwoner verblijft met zijn familie momenteel in thuisisolatie.

Top