Nieuws Coronavirus

Voor alle actuele informatie over het coronavirus en geldende maatregelen, adviezen en regelingen verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 • Subsidieregeling maatschappelijke organisaties

  (02-03-2021)

  Het college stelt de gemeenteraad voor een subsidieregeling vast te stellen voor het ondersteunen van maatschappelijke organisaties (bijvoorbeeld verenigingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn) bij de gevolgen van de maatregelen tegen corona.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  (02-03-2021)

  Door de coronacrisis komen steeds meer huishoudens in financiële problemen. Bijvoorbeeld doordat de inkomsten sterk zijn gedaald door de coronamaatregelen en huishoudens daardoor moeite hebben met het betalen van huur, hypotheek of gas, water en elektriciteit. Om daarbij te helpen heeft het kabinet een nieuwe regeling opgesteld, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

 • Wethouders overhandigen brief aan staatssecretaris

  (23-02-2021)

  Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) kregen 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat ze de brief persoonlijk konden overhandigen en toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

 • Corona en winkelen en boodschappen doen

  (10-02-2021)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Warenmarkten die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen ook open blijven. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur.

 • Lockdown verlengd

  (02-02-2021)

  Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

 • Let op! Papierinzameling een uur eerder.

  (26-01-2021)

  Wordt uw oud papier en karton ’s avonds ingezameld? Zet uw papier dan zolang de avondklok geldt eerder aan de weg.

 • Mondkapje vanaf 1 december verplicht

  (01-12-2020)

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. 

Top