Nieuws algemeen

 • Iemand voordragen voor een lintje? Doe dit vóór 1 juli aanstaande!

  (15-05-2021)

  De lintjesregen van dit jaar is nog maar net neergedaald maar de volgende wordt alweer voorbereid!

 • Beweeggroep voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

  (13-05-2021)

  Dementie komt steeds meer voor in onze samenleving. Dat is best zwaar voor de mantelzorgers die erbij betrokken zijn. 

 • Wonen op voormalige Ashram locatie

  (12-05-2021)

  Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaan we het oude gebouw slopen en daarna maken we het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

 • Leerlingenvervoer aanvragen  

  (11-05-2021)

  Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of door een grotere afstand naar een school met een bepaalde godsdienst of religie (bijvoorbeeld reformatorisch of islamitisch). 

 • De Vogelenbuurt in Ter Aar wordt opgeknapt

  (10-05-2021)

  Aannemer A. van Ooijen & Zn B.V. uit Woerden voert de werkzaamheden uit en start hiermee in de week van 17 mei 2021, de werkzaamheden duren ongeveer een half jaar. 

 • IKC 7Hoven geopend

  (10-05-2021)

  Maandag 10 mei heeft wethouder Gerben van Duin het nieuwe IKC 7Hoven geopend.

 • Uitreiking Koninklijke Onderscheiding bij een Bijzondere Gelegenheid

  (07-05-2021)

  Afgelopen donderdag 6 mei heeft burgemeester Robbert-Jan van Duijn een lintje uitgereikt bij een Bijzondere Gelegenheid.

 • GezinsBuddy gestart

  (07-05-2021)

  Soms raakt een gezin (tijdelijk) overbelast. Een ouder staat er opeens alleen voor of één van beide partners is ziek geworden. Soms dienen zich veel problemen tegelijk aan waardoor mensen moeite hebben het gezin draaiende te houden. Dit is nog moeilijker als een gezin geen of een beperkt ondersteunend netwerk heeft van familie of vrienden.  

 • Bedankt voor het meedenken over locaties starterswoningen

  (06-05-2021)

  Begin februari vroegen we u namens de gemeenteraad om met ideeën te komen voor locaties voor starterswoningen. Er zijn zo’n 30 reacties binnengekomen. We willen iedereen hierbij bedanken voor het meedenken!

 • De wijkagenten aan het woord

  (06-05-2021)

  Als wijkagent ben ik het liefst op straat, maar ook wij ontkomen af en toe niet aan een dagje administratie. Dat doe ik net als heel veel mensen in deze tijd vanuit huis.

 • Voedselbank Kaag & Braasem En Nieuwkoop  

  (04-05-2021)

  De Voedselbank Kaag & Braassem En Nieuwkoop (KBEN)verstrekt mensen die het -tijdelijk- financieel niet redden gratis voedsel en levensmiddelen. Voor veel mensen is het nu niet makkelijk om financieel rond te komen.

 • Zwemmen in het Meijepark? Bekijk de borden voor de actuele waterkwaliteit

  (04-05-2021)

  De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft namens de Provincie Zuid-Holland met ingang van 1 mei 2021 tot 1 oktober 2021 een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het Meijepark in Nieuwkoop.

 • Ontwerpbestemmingsplan Noordse Buurt 1e herziening ter inzage

  (04-05-2021)

  Binnenkort wordt het ontwerpbestemmingsplan Noordse Buurt 1e herziening ter inzage gelegd.

 • Nieuwe hotspots hondencampagne 

  (03-05-2021)

  Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom vragen we extra aandacht voor het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.

 • GFT+E, het is meer waard dan u denkt!

  (03-05-2021)

  Groente-, Fruit-, en Tuinafval + Etenswaren (GFT+E) is een waardevolle grondstof. Daarom wordt het in onze gemeente gescheiden van het restafval. Hier valt nog wel wat winst te behalen.

 • Lintjesregen 2021

  (26-04-2021)

  Vandaag reiken de burgemeesters in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uit aan de vele Nederlanders die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving.

 • Win een moestuinbak

  (25-04-2021)

  Met een moestuintje haalt u een stukje natuur bij u thuis, het vergroot de biodiversiteit en u houdt er wat lekkers aan over. Het is een dankbare investering.

 • Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop

  (25-04-2021)

  Wethouder Antoinette Ingwersen heeft op 19 april getekend voor de aanleg van een Tiny Forest, oftewel een minibos, in de gemeente Nieuwkoop. Naar verwachting wordt het Tiny Forest dit najaar door de gemeente in samenwerking met IVN Natuureducatie, een school en buurtbewoners geplant.

 • Aangepaste afvalinzameling Cyclus rondom de feestdagen

  (25-04-2021)

  Vanwege de feestdagen past Cyclus een aantal inzameldagen en de openingstijden van zijn milieustraten aan.

 • Werkzaamheden aan kabels en leidingen

  (20-04-2021)

  Er wordt op diverse plekken in de gemeente aan kabels en leidingen gewerkt. 

 • Ondertekening MKB-deal 'Boost your Business online'

  (16-04-2021)

  Voorzitter van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) Leo Kooijman en wethouder Antoinette Ingwersen ondertekenden 14 april de midden- en kleinbedrijf (MKB)-deal ‘Boost your Business online’. De MKB-deal is een initiatief van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop en de ondernemersverenigingen van deze drie gemeenten.

 • Het vaarseizoen is van start

  (01-04-2021)

  U kunt nu een vaarvergunning voor een jaar, maand of dag aanvragen.

 • Ruimere openingstijden Milieustraat

  (18-03-2021)

  Vanaf maandag 22 maart gaat de Milieustraat in Nieuwveen 10 uur extra per week open om de drukte beter te kunnen spreiden.

 • Sportakkoord - Uitnodiging interactieve webinars

  (02-03-2021)

  Een belangrijk onderdeel van het (lokale) Sportakkoord is het structureel versterken van de sport, zodat meer mensen met meer plezier gaan en blijven sporten en bewegen. Hierbij zijn vitale, toekomstbestendige en zelfredzame sportaanbieders een belangrijke schakel.

 • Schaatsen & de omgeving

  (12-02-2021)

  Met de aanhoudende vorst neemt de schaatskoorts toe. Daarom gelden er vanaf donderdag 11 februari t/m zondag 14 februari verkeers- en parkeermaatregelen in de gemeente.

 • Let op! Papierinzameling een uur eerder.

  (26-01-2021)

  Wordt uw oud papier en karton ’s avonds ingezameld? Zet uw papier dan zolang de avondklok geldt eerder aan de weg.

 • Gemeente investeert de aankomende jaren miljoenen in verkeersveiligheid

  (11-12-2020)

  Om er voor te zorgen dat gemeente Nieuwkoop ook in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft heeft de gemeenteraad 10 december het gemeentelijk verkeer-en vervoersplan (GVVP) vastgesteld. In dit plan staan de ambities en doelen op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende tien jaar beschreven.

 • AANPASSINGEN PROGRAMMA WEEK VAN DE DUURZAAMHEID

  (07-10-2020)

  Bij het organiseren van de week was rekening gehouden met de toenmalige corona beperkingen. Helaas zijn er vorige week nieuwe maatregelen bij gekomen en zien wij ons genoodzaakt een aantal aanpassingen aan het programma doen.

 • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart

  (20-03-2020)

  Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

 • Papier en karton aanbieden

  (25-02-2020)

  U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

 • Tegemoetkoming medisch afval

  (01-10-2019)

  Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

Top