Zonder bij geen koffie (23-09-2019)

Dit item is verlopen op 14-10-2019.

Bijen zorgen voor de bestuiving van zo’n 80% van de planten en voedselgewassen op aarde. Zonder bij geen aardbei, pompoen of koffie. 

Samen met de inwoners, boeren, provincie en scholen zetten wij ons in voor het bijenlandschap. Zo staan er in de gemeente meerdere insectenhotels, realiseren we waar mogelijk natuurvriendelijke oevers en staan in verschillende bermen wilde bloemen. Samen werken we aan een bijenlandschap waarmee we de bestuiving van  landbouwgewassen en van wilde planten in de regio veilig kunnen stellen. En waarmee we tegelijkertijd een mooi, kleurrijk landschap maken. Doet u ook mee?

Help bijen met een B&B, nestgelegenheid en eten dus. Zorg van het vroege voorjaar tot het late najaar voor bloeiende planten. Bijen houden ook van zonnebloemen, lavendel, tijm, vingerhoedskruid, en van heel veel struiken en bomen. En het bed voor de bij? Dat hebben ze graag lekker in de zon. Wist u dat 70% van de bijen onder de grond nestelt? Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van bijenlandschap

Top