Wijkagenten aan het woord (20-08-2019)

Dit item is verlopen op 17-09-2019.

Stel u voor... In uw straat wordt er ingebroken. Er zijn geen getuigen, maar mogelijk staan de daders wel op beeld van een beveiligingscamera.

Wij gebruiken in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden, bijvoorbeeld een woninginbraak op te lossen. Om te weten waar camera's geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maken wij gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’ Met deze databank kunnen wij nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Voordat we de beelden mogen bekijken is een vordering nodig. We kijken dus niet live mee. Heeft u een camera hangen? Meld uw beveiligingscamera dan aan bij Camera in Beeld. Samen maken we uw buurt nog veiliger.

Als ik meedoe met Camera in Beeld, hoe worden mijn gegevens opgeslagen?

De camera- en contactgegevens worden ingevoerd in ons cameraregistratiesysteem, wat alleen voor politieambtenaren beschikbaar is. In dit systeem kunnen wij in één oogopslag zien of en op welke locaties zich camera’s bevinden in uw buurt. Bovendien kan in dit systeem eenvoudig achterhaald worden wat het zichtveld de beeldkwaliteit is, hoe lang u de beelden bewaart en bij wie de beelden op te vragen zijn. Meer informatie en de meest gestelde vragen kunt u vinden op de website van de politie

Tot de volgende keer!

Angelique, Marjolein, Koos en Sander

Top