Vrijwilligers van het jaar 2018 (03-01-2019)

Dit item is verlopen op 17-01-2019.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente werden de Vrijwilliger en de Jeugdvrijwilliger van 2018 bekend gemaakt.

Dit jaar is Kees Keijzer uit Papenveer gekozen als Vrijwilliger van het jaar 2018. Kees ontvangt de prijs vanwege zijn inzet op vele uiteenlopende gebieden o.a. bij scouting Welverro, het KBO-klussenteam uit Langeraar, de Buurtbusvereniging Langeraar en de Dorpsraad ’Rondom de Plassen’. Niet alleen al deze verenigingen/instellingen konden op de steun van Kees rekenen, ook voor buurtgenoten staat hij klaar. Op de vraag wat Kees het leukst vindt om te doen, antwoordde hij gelijk “De planten in de bloembakken watergeven, met mijn zelfgemaakte constructie op een kar”.

Kees kreeg uit handen van wethouder Bernadette Wolters een fraai bronzen beeldje. 

De jeugdvrijwilliger van 2018 is Vera Bogaards uit Nieuwkoop. Vera Bogaards is genomineerd door Tom in de buurt. Zij ontvangt de prijs vanwege haar inzet bij Tom in de buurt en volleybalvereniging De Waterlanders. De vele clubs en verenigingen binnen onze gemeente hebben veel baat bij de inzet van (jeugd)vrijwilligers. Vera is een voorbeeld en tegelijk een stimulans voor alle jongeren. “Ik vind het gewoon heel leuk om andere mensen te helpen”, aldus Vera.

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting ontving zij van wethouder Wolters een mooi glazen beeldje en een stimuleringsprijs van € 250,00. Vera mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag zij aan één vereniging geven, maar zij mag het bedrag ook verdelen over meerdere verenigingen. 

Top