Vier veteranen ontvangen draaginsigne Nobelprijs (27-06-2017)

Dit item is verlopen op 11-07-2017.

Op 23 juni organiseerde de gemeente haar jaarlijkse Veteranendag. Dit jaar een extra bijzondere bijeenkomst, omdat vier Libanongangers de ‘draaginsigne Nobelprijs VN militairen’ kregen uitgereikt, namelijk de heren G. Bakker, G.C.C. Obbema, P.C.H.C. Egberts en A.C.P.T. Keijzer.

Deze insigne stelde minister Hennis-Plasschaert van Defensie in als erkenning voor ruim 9.000 Nederlandse Veteranen die zijn ingezet bij een van de VN-vredesmissies. In 1988 is aan de dertien VN-vredesmachten de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. Het draaginsigne wordt toegekend aan militairen die tussen 1948 en 1988 gedurende tenminste 30 dagen aaneengesloten door het Nederlandse ministerie van Defensie zijn ingezet.

Na de uitreiking van de insignes, vertelde Rik van Trigt boeiend over zijn missie naar Libanon en zijn huidige werk bij Defensie. Vervolgens presenteerde Ron Biegel (CHV Ter Aar) het boek ‘Loslaten, dat gaat niet meer’ van Gerard van Pijkeren; een aangrijpend document over de negentig Indiëgangers uit Ter Aar. Alle Indiëgangers kregen uit handen van de burgemeester een exemplaar. Met de veteranendag toont de gemeente haar waardering en respect voor alle veteranen van onze gemeente.

Top